FRANSA’YA TEPKİ

Tarih : 2019-02-11 / Kategori : Genel Haber

FRANSA’YA TEPKİ

                  Iğdır merkeze  bağlı Hakmehmet Köyü halkı , Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 24 Nisan'ı sözde 'Ermeni Soykırımı Anma Günü' ilan etmesiyle ilgili kararına, tepki göstererek Fransız devleti ,milletvekilleri gerçek katliamı görmek istiyorlarsa Iğdır’a gelsin toplu mezarları görsünler.Asıl Soykırımı Ermeniler yapıştır bunun ispatı da bizim köydeki bu anıt mezardır”dediler.
         

         1919 yılında Köylerine gelen Ermenilerin 83 kişiyi diri diri kuyuya atarak öldürdüklerini belirten köy halkından Muhtarlar Derneği başkanı Mikail Ud,”Ermeniler silahsız 83 köy halkını buraya getirip kurşunlayıp, hançerleyip 15 metre derinliğinde su kuyusuna insanları dolduruyorlar. Şehit ediyorlar. 1999 yılında dünya tarihçileri ve basın önünde bu toplu mezarı açarak gerçekleri gösterdik. Burayı anıtlaştırdık. O zaman Müslümanlar silahsızdı. Ermeniler Van’dan gelen Ermenilerle birleşerek burada katliam yaptılar. Ermeni soykırımı diye bir şeyler tutturmuşlar dünyayı Türkiye üzerine salıyorlar. Yaptıkları kendi katliamların üzerini örtmeye çalışıyorlar. Ermenilerin Iğdır da yaptığı  Hocalı da yaptığı katliamı unutturmak üstünü örtmek istiyorlar. Fransa oy peşindedir. Yaptığı yanlıştır. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır. Iğdır’da Oba,Koçkıran ,Gedikli köylerinde katliam yapmıştır.en yakın zamanda Azerbaycan da Hocalı da Karabağ’da yaptıkları ortada. Fransızlar kendilerine baksınlar Cezayir de yaptıkları ortada. Fransa’yı kınıyoruz gelsinler asıl soykırım burada görsünler Ermenileri suçlu ilan etsinler. Ermeniler hala ihanet içindedirler. Garo Playan diye bir milletvekili vardır. Türk milletinin ekmeğini yiyor. Meclisinde milletvekilliği yapan maaşını alan havasını soluyor. Gidip Avrupa da Türkiye aleyhine konuşuyorlar. Zehir zıkkım olsun aldığın para. Bizim kanıtımız buradadır. Ermeniler katliam soykırım yapmamıştır.”dedi.
Diğer  köylülerde,”Dedelerinin Ermeniler tarafından şehit edildiğini asıl katliamı Ermenilerin yaptığını bunun delilleri olduğunu belirterek, şunları söylediler:” Asil Katliamı Ermeniler yapmıştır bu ispatlıdır. Türk milleti asil millettir katliam yapmaz ama Ermeniler yapmışlardır. Fransa Ermenilerin yanında yer alıyor Cezayir de yaptığı katliamlara baksın. Burada dedelerimizi diri diri su kuyusuna doldurup şehit etmişleridir. Bir çocuğu babasının gözü önünde kurban keser gibi kesmişlerdir.”dediler.
            Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(Taddef) Genel Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Serdar Ünsal’da Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un 24 Nisan'ı sözde 'Ermeni Soykırımı Anma Günü' ilan etmesiyle ilgili kararı kabul edilebilir değildir. Fransa Cumhurbaşkanı bu kararından vaz geçmelidir. Türkiye ile dost olan Fransa’nın yaptığı anlaşılır değildir. Asıl soykırımı Fransızlar Cezayirlilere Müslümanlara  yapmıştır.Ermeniler Türklere yapmıştır. 1915 -1920 yılları arasında Ermeniler bu bölgede Anadolu’da katliam yapmışlardır. Onların torunları da Azerbaycan da Hocalıda katliam yapmışlardır. Türk milleti asil bir millettir kimseye soykırım yapmaz bugün Türkiye’de Ermeniler hürriyet içinde yaşamaktadır. Mecliste Ermeni milletvekilleri vardır. Türk vatandaşlarıdır. Kimse onlara hiç bir şey demiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Ermenilerin oyununa gelmiştir. Bu kararından kendisini vaz geçmeye çağırıyoruz. Fransa’yı kınıyoruz”şeklinde konuştu.
             Daha sonra Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(Taddef) Genel Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Serdar Ünsal,köylüler şehitler için dua edip Fatihalar okudular.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.