HZ. FATIMA’NIN ŞEHADETİ İLE İLGİLİ PROGRAM YAPILDI

Tarih : 2019-02-11 / Kategori : Genel Haber

HZ. FATIMA’NIN ŞEHADETİ İLE İLGİLİ PROGRAM YAPILDI

        Iğdır Ehli beyt Alimleri derneği tarafından, 09.02.2019 Cumartesi günü Hz. Fatıma’t-üz Zehra’nın şehadeti dolayısı ile bir salon programı düzenlendi. Salon Alyans’da düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 

       Programa vatandaşların yanı sıra MHP Iğdır Belediye Başkan adayı İsa Yaşar Tezel ve Ak Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Adil Aşırım da katıldı. Iğdır valisi Enver Ünlü’nün de programa işlerinin yoğunluğu dolayısı ile katılamadığını belirten ve programla ilgili duygularını içeren bir mesaj gönderdi.  Program Kur’an’ı kerim tilaveti ile başladı.
          Iğdır Ehli Beyt alimlerinden H.Ş. Arif Taşdemir hoca’nın Kur’an tilavetinin ardından Iğdır Ehli Beyt Alimleri dernek Başkanı H.Ş.Veli Beder, selamlama konuşmasında; “Hz. Zehra’nın şahsiyeti ile ilgili bilgiler vererek, O’nu anmanın ve örnek almanın önemine değindi.”  Hz. Fatıma ile ilgili Ali Kıran tarafından okunan şiirin ardından Hz. Fatıma ile ilgili konuşmasını yapmak üzere İran El Mustafa Üniversitesi İstanbul temsilcisi Seyyid Vahit Kaşani kürsüye geldi. Konuşmasında özellikle Ahzab suresi 33. Ayette buyurulan “Ehli Beyt” kavramına değinen Kaşani, Hz. Fatıma’nın Ehli Beyt’tten olduğunu vurguladı. Ehli Beyt’in kimlerden oluştuğunu kaynaklar vererek ve hadisler ışığında anlatan Kaşani, Ehli beyt kavramı çerçevesinde Hz. Fatıma’nın faziletinin daha net anlaşılacağının altını çizdi. İslam tarihindeki “Mübahale” olayına da değinerek buradaki Hz. Fatıma’nın rolünün de Hz. Fatıma’nın anlaşılmasında önemli bir kriter olduğunu söyledi.
       Program Ehli Beyt meddahı Ferhat Kindani’nin mersiyeleri ve Iğdır Ehli Beyt Alimlerinden H.Ş.Bahtiyar Kamacı’nın duası ile son buldu…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.