Iğdır Üniversitesi ve Iğdır İl Müftülüğü Arasında Lisansüstü İş Birliği Protokolü İmzalandı

Tarih : 2019-02-14 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ve Iğdır İl Müftülüğü Arasında Lisansüstü İş Birliği Protokolü İmzalandı

Iğdır Üniversitesi ve Iğdır İl Müftülüğü arasında lisansüstü işbirliği protokolü imzalandı.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve İl Müftüsü Mustafa Tekin tarafından imzalanan protokol kapsamında, Iğdır İl Müftülüğünün değişik kademelerinde görev yapan lisans mezunu personellerin görev alanları ile ilgili konularda yeterliliklerini arttırmak ve uzmanlaşmalarını sağlamak için Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan tezli, tezsiz ve doktora programlarına yerleşmelerine öncelik ve olanak sağlamak üzere lisansüstü işbirliği yapılacak.
 

Protokol kapsamında lisansüstü programlara dâhil edilecek personellerin mesleki, akademik, kültürel ve sosyal alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanıyor.
Rektör Alma “Kamu kurumları ile işbirliğini önemsiyoruz”
Üniversite ve kamu kurumları arasında işbirliğini önemsediklerini belirten Rektör Alma,  protokole ilişkin yaptığı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan personellerin mesleki ve akademik olarak gelişim kaydetmelerinin ülke vizyonu açısından son derece önemli olduğunu, toplumun gelişimi açısından da maddi ve manevi olarak çalışma yapmanın gerekliliğine vurgu yaptı.  Rektör Alma, imzalanan protokol ile Iğdır İl Müftülüğü ortaklığında müftülük personellerinin akademik uzmanlıklarını arttırma çalışmalarında bulunulacağını belirtti. Protokolün tüm personeller için hayırlı olmasını dileyen Rektör Alma, gösterdikleri yakın ilgi ve işbirliği için Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin’e teşekkürlerini iletti.
Lisansüstü iş birliği protokolünün imzalanmasının kendilerini çok memnun ettiğini kaydeden İl Müftüsü Tekin de, bu protokolle personellerinin uzmanlıklarının artacağına inandığını ve bunun dinî hizmetlerin kalitesinin artmasına olumlu etki edeceğini vurgulayarak protokolün her iki kurum için de hayırlı olmasını diledi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.