Iğdır Üniversitesi 3 Üniversite İle Daha Anlaşma Yaptı

Tarih : 2019-02-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi 3 Üniversite  İle  Daha Anlaşma Yaptı

       Iğdır Üniversitesi ile İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında Farabi Değişim Programı kapsamında anlaşma yapıldı.
 

         Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın girişimleri ve Farabi Ofisinin çalışmaları sonucunda yapılan anlaşma ile Farabi değişim programı kapsamında işbirliği yaptığımız üniversite sayısı 85’e ulaştı.
          Türkiye'de bulunan 129 devlet üniversitesinden 85’i ile Farabi Protokolleri imzaladıklarını belirten Rektör  Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yapılan anlaşmalarla Iğdır Üniversitesinin akademik olarak her geçen gün daha da ileriye gittiğini kaydetti. Rektör Alma, “Üniversitemizde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla yeni bölümler açmaya devam ediyoruz. Akademik ve alt yapı noktasında gelişime son derece önem veriyoruz. Baktığımızda Farabi değişim programı kapsamında, anlaşma imzaladığımız üniversite sayısı 85’e ulaştı. Şu an ERASMUS değişim programı kapsamında 19 ülkeden 41 üniversite ile Mevlana değişim programı kapsamında ise 11 ülkeden 14 üniversite ile imzaladığımız protokollerimiz var. Öğrencilerimize en iyi eğitim imkânlarını sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
         Adı geçen üniversitelerle yapılan anlaşma sonucunda iki üniversite arasında karşılıklı olarak lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin değişimi gerçekleşecek. Belirlenen bölümlerde başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler, Güz (1.yarıyıl) ya da Güz/Bahar(iki yarıyıl) dönemlerini kapsayacak şekilde değişimler yapabilecek. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası