YILDIRIM BEKÇİ IĞDIRLILARLA BULUŞTU

Tarih : 2019-02-25 / Kategori : Kültür & Sanat

YILDIRIM BEKÇİ  IĞDIRLILARLA BULUŞTU

        Iğdır Valiliğince düzenlenen Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği Sanatçıları Yıldırım Bekçi ve Sibel Dinçer tarafından Kültür Merkezinde konser verildi.
         Konser programına Vali  Enver Ünlü, eşi Sema Ünlü Hanımefendi, protokol üyeleri, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, STK temsilcileri, basın mensupları, öğretmenler, emniyet ve jandarma personelleri ve davetliler katıldı.
 

           26 Şubat Hocalı Katliamı sebebiyle hayatını kaybeden şehitler başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin anıldığı etkinlikte Sanatçı Yıldırım Bekçi, Valimizin özel istediği üzerine Yemen Türküsü ve Çırpınırdı Karadeniz isimli eserleri seslendirdi.
          Konserin sona ermesinin ardından sahneye çıkarak sanatçıları tebrik eden Vali Ünlü, “Iğdır’ın kültür dünyasını zenginleştiren bir müzik ziyafeti sundunuz. Hakikaten çok büyük keyif alarak izledik. Aziz milletimiz sanatı da sever, sanatçıyı da sever... Al sancağı için canını da verir. Biz hudutta nöbet tutuyoruz, sizde bugün bu kutsal nöbete dahil oldunuz. Bu akşam burada sergilenen ve hazla dinlediğimiz türküler, bu milletin bin yıllık tarihinden süzülen eserlerdir. Güneşin ülkemizi ilk selamladığı, Ağrı Dağının eteğinde bulunan Oğuz yurdu Iğdır'da sizleri ağırlamak çok güzel. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.