Iğdır Üniversitesi ile Malezya Management and Science Üniversitesi arasında “Memorandum Of Understandıng” protokolü imzalandı

Tarih : 2019-03-09 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ile Malezya Management and Science Üniversitesi arasında “Memorandum Of Understandıng” protokolü imzalandı

        Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan üniversitelerle eğitim anlaşmaları imzalamaya devam eden Iğdır Üniversitesi, işbirliği protokollerine bir yenisini daha ekledi. İmzalanan protokoller çerçevesinde üniversiteler arası akademik ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra ülkeler arasındaki kültürel bağların da geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda son olarak Iğdır Üniversitesi ve Management and Science Üniversitesi arasında “Memorandum Of Understandıng” protokolü imzalandı. 
 

          Paydaşlar arası işbirliği görüşmelerinde bulunmak ve protokol imzalamak amacıyla Iğdır Üniversitesi’ne gelen Malezya’nın Management and Science Üniversitesi Kurucusu ve Rektörü Prof. Dr. Mohd Shukri Ab. Yajid, üniversite yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Sharifah Huda Engku ve Prof. Dr. Rosli Yusof ile birlikte ilk olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.
          Alma,“Üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını arttıracağız”
           Rektörlük makamında imzalanan “Memorandum Of Understandıng” protokolünün her iki üniversite için de hayırlı olmasını dileyen Rektör Alma, Üniversitemizin akademik, idari ve fiziki yapılanması hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu tarz işbirliği protokollerinin Üniversitemiz personeli ve öğrencilerinin dünyaya açılmasına, kendilerini ve bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti. 
Rektör Alma’nın kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü memnuniyet duyduklarını ifade eden Management and Science Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohd Shukri Ab. Yajid, ise üniversiteler için dışarıya açılmanın çok önemli olduğunu belirterek bu gibi protokollerle öğrencilerin kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı yakaladıklarını kaydetti.
Ziyaretin ve protokolün imzalanmasının ardından Rektörlük Binası girişinde kurulan Iğdır’ın Değerleri Müzesi, Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hayvan Hastanesi, Kapalı Spor Salonu, Mediko Sosyal Binası ve Uçak Kabin Simülasyon (Mock-Up) Sınıfını kapsayan gezi programı gerçekleştirildi. Böylelikle Malezya’dan gelen ziyaret heyeti, Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi alma fırsatı yakaladı.
           “Memorandum of Understanding” (MOU) kapsamında imzalanan protokol; öğretim üyesi değişimi, öğrenci hareketliliği, ortak eğitim ve öğretim programları gibi birçok maddeyi içeriyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.