İntikam Alarak Siyaset Yapılmaz

Tarih : 2019-03-09 / Kategori : Siyaset

İntikam Alarak Siyaset Yapılmaz

            Halfeli Belediye Başkanı Reşat Başkara yaptığı açıklamada; “Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz intikam peşindedir.” Dedi.
            2014 yılında Ak Parti’den Halfeli belediye başkanı seçilen ve beldesine birçok yatırım yapan başarılı belediye başkanı Reşat Başkara, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday gösterilmedi.
 

           24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde partisine çalışan Başkara yaptığı açıklamada şöyle dedi: “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde partimin yanında durmuş, gece gündüz çalışmalara katılmışımdır. Beldemden Cumhurbaşkanlığına Milletvekilliğinden daha çok oy çıktığı için o gün, bu gündür İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’ın muhalif davranışlarına muhatap kalmaktaydım. Nihayetinde 31 Mart seçimlerinde beni tercih etmemiş, başka birini aday göstermiştir. Geçtiğimiz hafta Halfeli Beldesinde bir siyasi parti il başkanına yakışmayan bir konuşma yapmış ve incitici ifadeler kullanmıştır.  Açık, açık 24 Haziran seçimlerinin hesabını sormakta,  oy verseydiniz temsilciniz olurdum diyerek suçlamakta,   pırıl pırıl gençlerimizi  FETÖ  ve PKK ile suçlayıp, ispiyonculuk yapanları engellerdim  tarzındaki kinayeli konuşması,  bu partiye emeği olan, bu parti için çalışan, Reisin emrinde olan kişileri ihraç etmekle tehdit etmesi ve hatta ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk ettiği görülmektedir. 
           Ben bu partinin başında olduğum sürece bu partiden içeri giremezler diye tehdit ettiği konuşmasında, hem de seçim arifesinde isim vererek insanları karalamakta, hedef göstermekte, ötekileştirmekte, kırıp incitmekte, partiden uzaklaştırmaktadır. Biz reisimizin emrindeyiz. Ama Ahmet Tutulmaz gibi,  partiye çalışan, emek veren hiç kimseyi kırıp dökmüyoruz.  Cumhur ittifakı seçimi varken, Cumhur ittifakına çalışan ve Ak Partiye gönül vermiş olan kişileri canlı yayınlarla karalamak, hedef göstermek şık davranışlar değildir.       “Iğdır’da iki parti vardır. Biri Ak Parti diğeri HDP’dir.” Demesi Cumhur ittifakına gölge düşürmektedir. 
            HDP’lilerden  bahsederken kardeşim dediği gibi, bizlere kardeşim dememiştir. Şirket elemanı alımı yapacağımız bu günlerde, İŞ-KUR’un ilana çıkması gerekirken, bir takım engellemeler sebebiyle ilana çıkılmamakta, Belediyemizin hizmetleri engellenmekte, sekteye uğratılmaktadır. İsmimi zikrederek konuşanlar, ihanetten bahsedenler, son güne kadar bekleyeceğiz diyenler,  önce kendilerini gözden geçirmelidirler. Biz partimizin yanındayız, Cumhur ittifakının yanındayız, Reisimizin ve halkımızın emrindeyiz.” Dedi.
Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz geçtiğimiz hafta  Halfeli beldesinde yapmış olduğu konuşmada, Nurettin Aras, Ali Güner, Mehmet Sarıtaş, Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Abdullah Em, Veli Bayat, Reşat Başkara, İsa Kızıltaş, İbrahim Akkuş gibi Ak Parti’de siyaset yapmış, seçilmiş kişileri eleştirmiş, kendisine oy vermedikleri, kazanmasını engelledikleri gerekçesi ile ihraç edileceklerini vurgulamıştı.  
            Bu kişilerin kendisi il başkanı olduğu sürece ve hatta  bu görevden ayrılsa bile bu partide siyaset yapmalarına izin vermeyeceğini ifade etmiş, bu kişilerin partiden ihraç edileceğini vurgulamıştı.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.