IĞDIR’DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR ..

Tarih : 2019-03-11 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR’DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR ..

            Evet Iğdır da güzel şeyler oluyor..Bu gidişle daha güzel şeyler olacak..Nevruz bayramı ile Bahar mevsimi ile  insanların yüzleri gülecek..Çok çok güzel şeyler olacak..2019 yılı Iğdır’a  huzur mutluluk getirecek…

                Iğdır’ı seven Iğdır için gece gündüz demeden çalışan güzel şeylere imza atan bir valimiz var..Başarılı işlere imza atıyor.

                Okuma ,okullaşma oranının yüksek olduğu Iğdır’da ilk defa bir kitap fuarı düzenlendi..Bu  kitap fuarı ilimiz valisi sayın Enver Ünlü’nün eseri..

          İleriyi gören Iğdır için kafa yoran valimiz Iğdırlının çok istediği bir türlü yapılmayan kitap fuarının açılması için proje önerisinde bulunarak Iğdırlıları kitap fuarı ile buluşturdu.Bence Iğdır valisi Enver Ünlü, Iğdırlılar için bir şans..

              Iğdır’a atanan  bütün valiler ile çalıştım.Her biri Iğdır’a bir şeyler yapmaya çalıştı.Emek verdi..Hepsine teşekkür ediyorum..Gözlemim o ki eski valilerimizden sayın  Şemsettin Uzun ve Mustafa Tamer gibi ..Sayın Enver  Ünlü’yü de  Iğdırlı unutmayacaktır..

                  Bir Iğdırlıdan çok Iğdır’ı düşünen ve Iğdır’a huzur gelsin, bahar gelsin diyen sayın valimiz Enver Ünlü’nün kişisel gayretleri ile  Serka’dan yapılan proje  ile bu güne kadar Iğdır’da hiç açılmayan kitap  fuarının açılmış olması Iğdır’da yaşayan herkesin kendisini büyük şehirlerde hissetmesine neden oldu.

           20 bine yakın ziyaretçi kitap fuarını gezerek kitap kokusunu hissetti..  Ve valimiz Enver Ünlü 5 gün boyunca fuara uğradı gerek il dışından gelen, gerekse İl içinden katılan şair ve yazarlarla tek tek ilgilendi stantları gezdi.

                 Hayatımda bu üçüncü kitap fuarına katılmam ve gezmem. İtiraf edeyim ki en heyecanlı ve canlısı bu kitap fuarı oldu.

              Hele bir genç kızın “ Hayatımda ilk defa kitap fuarı görüyorum.Ne kadar güzel bir ortam Her yer kitap kokuyor ve kitap çok mutluyum “sözleri unutulmaz.Genç kızımız bu sözleri söylerken gözleri ve yüzü de gülüyordu..Belliydi ki çok mutluydu..

          Bu fuarın bir özelliği de belki de aylarca birbirini görmeyen sohbet etmeyen insanlar karşılaştılar sohbet ettiler. Selamlaştılar. Yeni dostlar yeni arkadaşlar edindiler.  Burada yeni dostluklar edindim yeni insanlar tanıdım. Uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımızla sohbet imkanı buldum.Ankara’dan gelen Servet Gürcan,Fahrettin Alay gibi.. Sayın valimizin babası Ali bey’in hoş sohbetinden çok şeyler öğrendim.Ve en önemlisi bu tür alanlarda herkesin bir ve beraberlik içinde olduğunu tek amacın sadece kitap olduğunu anladım farklı renklerde olsalar da”                                       

               Kitap fuarında herkes aynı gökyüzüne bakıyordu.Herkes bütün dertlerini ,günlük sıkıntılarını unutmuş kafalarında tek düşünce vardı kitap ve yazarlar..Hele o minik öğrencilerin kitap ayracını,defterini, getirip ”Bir yazar olarak imza atar mısınız “, param yok  imzalı bir kitap hediye eder misiniz  demesi fotoğraf çektirmesi anlatılmaz bir duyguydu.Sözün özü herkes çok mutluydu en çokta öğrenciler…

       Iğdırlılar kitapların arasında kayboldular, Kars , Ağrı,Doğubayazıt ‘tan gelenler vardı fuara demek ki herkes çok açtı kitap fuarına..

                    Hayatı dopdolu olan ben bütün işleri bırakıp 5 gün boyunca  kitaplara dokunmanın verdiği hazzı,gülen gözleri ve yüzleri gördüm  yaşadım.. İyiki"lerimize bir yenisini eklediğimiz dopdolu bir gündü.  

        " Okumak özgürlüğe uçmaktır" diyordu Aliya Izzetbegoviç. Farklı ve güzel bir 5 gündü .... Hep özgürce kalıp, özgürlüğe uçmamız dileğiyle."

           Iğdırlılara  kitapların dünyasında gezinme fırsatı  sunan sayın Valimiz Enver Ünlü,  Vali yardımcısı Yunus Koç, Serhat Kalkınma Ajansı Iğdır YDO Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner, Iğdır Valiliği Protokol müdürü Yusuf Dönmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş,Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,proje yürütücüsü  Naciye Parlar , yazarlara plaket veren tanışma toplantısı yapan sivil toplum kuruluşlarına  ve fuar işleri ile ilgilenen tüm personele teşekkür ediyorum.

              Her şey için teşekkürler...Iğdır güzel şeylere layık ..1 Nisan da daha güzel şeyler olacak..!

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.