Şair Bestami Yazgan Üniversite Öğrencileri ile Buluştu

Tarih : 2019-03-12 / Kategori : Kültür & Sanat

Şair Bestami Yazgan Üniversite Öğrencileri ile Buluştu

         “Her Kitap Yeni Bir Hayat” sloganıyla bu yıl ilki 5-10 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen Iğdır Kitap Fuarına katılan Şair-Yazar Bestami Yazgan, Üniversitemizin daveti üzerine Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye Iğdır Üniversitesinden akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
 

          Söyleşide, gençliğe hitap eden şiirini öğrencilere okuyan Şair-Yazar Bestami Yazgan yaptığı kısa konuşmasında; devletin eğitimde her imkânı sunduğunu, gençlerin de bu imkanları iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.
          Gençlerin her alanda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Şair-Yazar Yazgan, "Yazmak için çok okuyacağız ki kelime hazinemiz gelişsin; çalışmamak, tembellik ve kalitesizlik, liyakatsızlık bizi çökertir, donanımlı olacağız; lisan-ı hâl, lisan-ı kâlden önce gelir; şikayet değil, şükür makamındayım, bardağa dolu tarafından bakıp esas büyük fotoğrafı görmek gerekir. Kula minnet eylemem; Ulubatlı Hasan, Seyit Onbaşı, Ömer Halisdemir olamadım, millî kültür savaşçısı oldum” dedi.
            Yazgan yaptığı kısa konuşmadan sonra öğrencilere, kendi yazdığı şiirlerden bölümler okudu. Söyleşi, Şair Yazgan'ın sevenlerine kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.