IĞDIR KAFKAS ÇEÇEN DERNEĞİ BAŞKANI MUHARREM ÇEÇEN’DEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ AÇIKLAMASI

Tarih : 2019-03-18 / Kategori : Duyurular

IĞDIR KAFKAS ÇEÇEN DERNEĞİ BAŞKANI MUHARREM ÇEÇEN’DEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ AÇIKLAMASI

             "Çanakkale Geçilmez sözleri ile vücut bulan; kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin var oluş mücadelesinin temeli Çanakkale'de atılmıştır. Vatanının dört bir yanından gelen insanımızın özgürlük ve bağımsızlık arzusu Çanakkale'de birlik, beraberlik ve kardeşlik türküsüne dönüşmüştür.

    18 Mart Çanakkale Şehitler Anma Günü, millet olarak vatan bildiğimiz topraklar uğruna, canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak, onlara olan minnet duygumuzu ifade etmek için bir fırsattır.
      Sahip olduğumuz vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisini ve şuurunu yeni yetişen neslimize de aktarmalıyız ki, Milli Şairimiz Mehmet Akif'in şu güzel ifadeleri hafızalardan hiç silinmesin;
Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyaları aslan da bu cennet vatanı.
Aziz şehitlerimiz, bastığımız yerlerin topraktan öte 'vatan' olmasını sağlamışlar, vatan ve toprak kavramını zihinlerimizde kutsal bir emanete dönüştürmüşlerdir. Şehitlerimizin emanetini yüceltmek, hatıralarına yakışır bir gelecek inşa etmek, bizim en önemli vazifelerimizden biridir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları bize vatan kılan, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere Iğdırlı Çanakkale Şehidimiz Zekariya Oğlu Ali ve tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.