Rektör Alma, “Kariyer Sohbetleri” Etkinlikte Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Tarih : 2019-03-20 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, “Kariyer Sohbetleri” Etkinlikte Öğrencilerle Bir Araya Geldi

          Iğdır Üniversitesi ile Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” etkinliğinin 2018-2019 eğitim – öğretim döneminin ilk konuğu Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma oldu.
 

Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Yiğit, yurt idarecileri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Rektör Alma, etkinlikten önce yurtta kalan öğrenciler ile yemekhanede bir araya gelerek sohbet etti. Konuşmasının başında,  Ağrılı olduğunu ve bölgede okuyan öğrencilerin sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Rektör Alma, “Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunuyum. Doktoramı Japonya Kyoto Üniversitesinde tamamladım. Dünyanın bir çok üniversitesini gezdim. Japonya'da birçok bilimsel projede aktif olarak rol aldım. Benim prensibim sürekli çalışmak, Japonya’da bu alışkanlığı edindim. Iğdır Üniversitesine rektör olarak atandıktan sonra gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya başladık ve hala da çalışıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) var, burada çok sayıda testler yaptırıyoruz ve merkezimiz sayesinde testlerin sonucunda zararlı olan 7 tane su kuyusunu kapattık. Öğrencilerimiz için Mevlana Değişim Programı kapsamında Dış ilişkiler Ofisini kurarak, öğrencilerimizi yurtdışına, özellikle Arapça eğitim veren ülkelere göndereceğiz. Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu bünyesinde similasyon laboratuvarı kurduk, Bu laboratuvarda 500 bin tl değerinde modern yeni teknolojiye uygun cihazlarımız var."dedi.
"Tuz Terapi Merkezi için 2 milyon TL Destek aldık"
Tuzluca ilçesinde astım, bronşit gibi hastalıklarıda iyi gelen Tuz Terapi Merkezi kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Rektör Alma, "Iğdır Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansının da desteği ile Tuz Terapi merkezi için 2 milyon TL destek aldık. Iğdır ilimizin gelişmesi için ileriki dönemlerde Tıp Fakültesi kurma çalışmalarımız da devam ediyor.” dedi. Konuşmasının son bölümünde ise kendi öğrencilik yıllarını ve iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak tavsiyelerde bulunan Rektör Alma, üniversitenin öğrencilere sağladığı akademik ve sosyal olanakları anlattı.
"Öğrencilerimiz için 1700 kişilik yurt yapıyoruz"
Öğrenciler için 1700 kişilik yurt yapımı için gerekli görüşmelerin tamamlandığını ifade eden Rektör Alma, "Sizin için en önemli sorun olan barınma sorununun farkındayız, bunun için Şehit Bülent Yurtseven Kampüsümüzde 1700 yataklı yurt yaptıracağız."dedi. Kendi yaşantısından örnekler vererek öğrencilerin toplumu ve hayatı daha iyi anlamaları yönünde üniversitelerin büyük bir katkı sağladığını ifade eden Rektör Alma, kişisel gelişim ile motivasyon sonucunda başarının nasıl elde edildiğini örnekler vererek anlattı. 
Sohbet etkinliği, daha sonra öğrenciler ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma arasında soru cevap şeklinde devam etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.