SERDAR ÜNSAL’DAN NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMASI

Tarih : 2019-03-20 / Kategori : Genel Haber

SERDAR ÜNSAL’DAN NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMASI

            Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan yardımcısı  Serdar Ünsal, Nevruz bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
                      Ünsal, "Nevruz bayramı Türkiye'de yaşayan herkesin bahar bayramıdır. Nevruz kardeşliktir, sevgidir, küslerin barıştığı bir gündür. Yıllardır bu bayramı geleneksel olarak kutluyoruz. Nevruz Türklerin Ergenekon’dan çıkış bayramıdır" dedi.
                

  Serdar Ünsal yaptığı açıklamada, "Bizler yıllardır. Iğdır'da Nevruz bayramını geleneklerimize göre kutluyoruz. Bu senede hem devlet töreni hem de geleneklere göre kutlayacağız. Orta Asya cumhuriyetlerinde nevruz bayramı bir hafta tatildir Türkiye'de de bir gün 21 Mart günü tatil olmalıdır" dedi
                  “Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, bayramdır” diyen Ünsal, "Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Bugün Türkiye'de yaşayan ortak kültürleri paylaşan insanların ayrı bir şekilde nevruzu kutlaması yanlıştır. Nevruzun ruhuna ters düşer bunun için Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkes tıpkı 300 milyonluk Türk dünyasında nasıl birlik beraberlik içinde kutluyorsa öğle kutlamalı. Orta Asya'nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın. Dileğimiz gelecek yıl Nevruz-Ergenekon, Türkün diriliş günü olan bu günü Karabağ’da Azerbaycan’ın işgal edilen topraklarında bir toy bayram havasında kutlarız. Diriliş günü olan milli bayramımızın Türk Milletine kutlu olmasını diliyorum“ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.