ADALET ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Tarih : 2019-03-25 / Kategori : Genel Haber

ADALET ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden  ADALET ORMANI oluşturuldu.

           Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet SAĞLAM, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi SAZAK, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol KUŞÇU, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mestan IŞIK, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ile Ceza İnfaz Kurumu yöneticileri, denetimli serbestlik hizmetleri arasında yer alan kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılma yükümlülüğü kapsamında yeni yapımı devam eden cezaevi bahçesinde oluşturulan Adalet Ormanı  Alanında yükümlüler tarafından gerçekleştirilen ağaç dikim programına katıldı.
         Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet SAĞLAM konuşmasında; Kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılma yükümlülüğü, denetimli serbestlik altında bulunan yükümlülerin, ücretsiz olarak kamu kurumu veya kamu yararına hizmet veren bir kuruluşta, kurumun yürütmekte olduğu hizmete yardımcı işlerde çalıştırılmalarıdır. Yaptığımız bu tip sosyal sorumluluk faaliyetleri ve denetimli serbestlik kapsamında gerçekleştirilen kamu hizmeti ile   kamuya katkı sağlanmakta ayrıca eğitim iyileştirme çalışmaları sayesinde denetimli serbestlik yükümlülerinin toplum içinde denetim ve takibinin yapılmakta, onların iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için yükümlülerin ihtiyaç duyuduğu hizmet, program uygulanmakta olup bu infaz rejiminin en etkili özelliğidir.
           Bu kapsamda Türkiye genelinde Orman İşletme Müdürlükleri ile iş birliği içinde orman haftası münasebetiyle Adalet Ormanı oluşturulmasına başlanmıştır. Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit GÜL’ün de katılacağı 21 Mart 2019 günü eş zamanlı olarak tüm Cumhuriyet Başsavcılıklarının bulunduğu il ve ilçelerde ağaç dikim programı gerçekleştirilmektedir. Bu program çerçevesinde bugün  burada ADALET ORMANI ağaç dikim programına katılan değerli misafirlerimiz ve denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından yaklaşık 300 adet ağaç dikimini gerçekleştireceğiz, ilerleyen dönemlerde de yine bu alanda daha önceden belirlenen 10 Bin metrekare alanda denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından ağaç dikim faaliyetlerimiz devam edecektir.”dedi.   

Foto Galeri
ADALET ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI ADALET ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI ADALET ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI ADALET ORMANINA FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.