Yarın Sandıklardayız

Tarih : 2019-03-29 / Kategori : Siyaset

Yarın Sandıklardayız

       31 Mart yerel seçimleri için ülke olarak yarın sandıklara gidecek ve oy kullanacağız.

Cumhur İttifakı MHP adayı  İsa Yaşar Tezel; “Halkımız sandığa gidip Iğdır’ın kalkınmasına katkı sunmalıdır.”dedi.

          Cumhur ittifakı MHP adayı  İsa Yaşar Tezel Cuma akşamı seçim ofisinde yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Çevre ve Şehircilik bakanımız Sayın Murat Kurum bu gün Iğdır’a gelerek Cumhur ittifakına desteklerini sunmuşlardır.  Destek sunmakla kalmamış 7 maddeden oluşan ve Iğdır’ımız için hayati öneme ait olan projelerin sözünü vermiş, seçimin hemen akabinde bu projelerin hayata geçmesi için çalışmaların başlatılacağını belirtmiştir. Cumartesi günü akşam seçim propagandamız sone erecektir. Ancak çalışmalarımız Pazar günü sandıklar sayılıncaya kadar devam edecektir. Sizlerden ricam sabah erkenden herkes sandıklarda olsun ve oyunu kullansın. Oyumuzu kullandıktan sonra komşumuzdan, akrabamızdan oyunu kullanmamış olanları oy kullanmaya sevk edelim.  Sandık görevlilerimiz bıkmadan, usanmadan son saniyeye kadar sandık başlarından ayrılmamalıdırlar.  Serhat şehrimiz Iğdır hizmete, yatırıma, iktidara hiç bu kadar yakın olmamıştır.  Iğdır’ımızın  gerçekten hizmete ihtiyacı vardır. Iğdır hizmetin en güzeline layıktır. Gelin el birliği, gönül birliği yaparak Iğdır’a hizmet edelim. Bakınız bu söylemlerimiz bu günde var, yarın da var olacaktır.  Bizim dünyamızda insanlarımızı ötekileştirmek yoktur, birleştirmek vardır. Iğdır halkının tamamı 1 Nisan’dan itibaren bu şehirde birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik, dayanışma, hizmet görecektir.  Gelin bu güzellikleri hep birlikte tesis edelim. Bu dayanışma ruhu Iğdır tarihinde  ilk defa böylesine güzel, böylesine yoğun duygularla yaşanmaktadır.  Bu güzel gelişmeyi bizlere yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve  Sayın Genel Başkanımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.  Sevgili hemşerilerim, Iğdır’a ne kadar yatırım yapılsa  azdır.  Iğdır’ın gerçek manada köklü yatırımlara ihtiyacı vardır.  Sayın bakanımıza sunduğumuz  talepler  ve Sayın Bakanımızın  verdiği sözler  gerçekten Iğdır’ın kaderini değiştirecek konulardır. Bunlara ilave olarak bizim planlamış olduğumuz onlarca projemiz de zamana yayılarak yapıldığında 5 yıl sonra Iğdır gözle görülür bir şekilde değişim yaşamış olacaktır. Güzel yarınlar hepimizin olsun.  Allah’ın izniyle 1 Nisan hepimizin güne hevesle uyandığı gün olsun.” Dedi.
         Uzun bir seçim kampanyasının son gününe gelindi. Adaylar içerisinde en uzun soluklu seçim çalışması gerçekleştiren şüphesiz ki Cumhur İttifakı MHP adayı İsa Yaşar Tezel oldu.
Yarın ki seçimin öncelikle ülkemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah tüm yurtta huzur içinde, barış içinde, kardeşlik içinde güzel bir seçim olur.
 
        SEÇMEN VE SANDIK SAYISI
       Iğdır'da 468 sandıkta 123 bin 67 seçmen oy kullanacak.
468 sandığın kurulacağı Iğdır'da İl Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar oylanacak.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesi sonrasında yapılacak mahalli idareler genel seçimlerinde Iğdırlılar, İl Belediye Başkanı, kendi ilçelerinin belediye başkanını, belediye meclisi üyeleri, il genel meclis azaları ve muhtarları seçmek için 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecekler.
           5 yılda 9 bin 619 seçmen arttı
         Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Iğdır'da 123 bin 67 kayıtlı seçmen bulunuyor. 2014'te yapılan mahalli idareler genel seçimlerinden bu yana, Iğdır'daki seçmen sayısı 9 bin 619 arttı.
           Iğdır'da kurulacak sandık sayısı ise bir önceki seçime göre 11 sandık  arttı. 2014'teki mahalli idareler genel seçimlerinde 457 sandık kurulmuşken, bu seçimlerde 468 sandık kurulacağı açıklandı.
      En fazla seçmen merkezde
       Iğdır'da en fazla seçmenin ve sandığın yer aldığı merkezde il genel meclisinde oy kullanacak olan 84 bin 260 kayıtlı seçmen 274 sandık ta oy kullanacağı belirtildi.  Iğdır Belediye Başkanlığı için 56 bin 49 oy kullanılacağı açıklandı.  İl merkezinden sonra ikinci sırada 108 sandık ve 16 bin 593 seçmenle Tuzluca, üçüncü sırada da 49 sandık ve 13 bin 34 seçmenle Aralık ilçesi geliyor. 37 sandık ve 9 bin 180 seçmenle en az sandık ve seçmen ise Karakoyunlu ilçesinde olacağı açıklandı.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası