AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN 2 NİSAN “DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ” MESAJI

Tarih : 2019-04-02 / Kategori : Duyurular

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN 2 NİSAN “DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ” MESAJI

           Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi.
 

Bu çerçevede, Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Ancak, günümüzde bu tür rahatsızlığı olanlar özel eğitim ile sosyal hayatta başarılı olabilmektedir.
Bizlerde, otistik çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini arzu etmekteyiz. Onlara daha iyi bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir. Bizler devlet ve bireyler olarak, bunu bir sosyal sorumluluk ve bir vatandaşlık görevi olarak görüp, gayret göstermeliyiz.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyorum. Otizmle mücadele eden vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası