AK PARTİ İL BAŞKANI TUTULMAZ’DAN 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tarih : 2019-04-02 / Kategori : Siyaset

AK PARTİ İL BAŞKANI TUTULMAZ’DAN 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Ak Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet TUTULMAZ, 1 Mart günü yapılan yerel seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı.
Ak Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet TUTULMAZ, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 31 Mart günü yapılan yerel seçimler huzur ve sükûnet içinde geçmiştir. Öncelikle seçim süreci boyunca bize destek veren, bizimle sahada koşturan başta tüm teşkilatlarımız, gönüldaşlarımız ve oy veren tüm vatandaşlarımıza, seçim günü seçimin huzur ve güven içinde geçmesine katkıda bulunan güvenlik güçlerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyorum.

        Yapılan seçim sonucu seçilen Belediye Başkanlarını, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerini, Muhtar ve heyetlerini tebrik eder başarılar dilerim.
       Türkiye genelinde yeniden farkla birinci parti olmamız ve Gönül Belediyeciliğinin ülke genelinde başarılı olmanın sevincini yaşıyoruz.
İlimizde tüm seçim bölgelerinde iddialı ve yüksek oy almamıza rağmen sonuç itibarıyla istediğimiz kadar Belediye ve İl genel Meclis Üyesi alamamamız elbette teşkilat olarak bizleri üzmüştür. İl ve İlçe teşkilatlarımızla birlikte seçim sonuçlarıyla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi vatandaşlarımızın verdiği mesajlara göre çalışmalarımızı yapacağız.
       Malumunuz olduğu üzere İl Merkezinde Cumhur İttifakı olarak seçimlere girmemiz nedeniyle seçim gününe kadar Cumhur İttifakı adayıyla koordineli bir çalışma sistemi uygulamak suretiyle ayrı partilerin Tüzel kişiliklerinin saygınlığına uygun bir tavır içinde olduk. Ancak İl Merkezinde Cumhur İttifakı nedeniyle adayımızın çekilmesi başta İl Genel Meclisi olmak üzere ilçe ve beldelerin seçim sonuçlarını aleyhimize etkilemiştir.
Seçim süreci boyunca gerçekçi bir temelde ve karşılıklı saygı içinde sürdürülen Cumhur İttifakı çalışmalarımızda, Genel Merkezden gelen tüm yetkililerimize bizim desteğimiz nedeniyle teşekkür ve memnuniyetlerini her daim belirten ittifak ortağımız ve adayının seçimden hemen sonra yapmış olduğu basın açıklamalarında faturayı bize kesmeye çalışmaları ve gerçekçi olmayan ithamları bizi üzmüştür.
          Öncellikle MHP Milletvekilinin, açıklamalarında seçim sonuçlarını Anadolu Ajansına teşkilatımızca yanlış verildiği hususu doğru değildir. Teşkilatımız Genel Merkezimizin denetiminde SAS ( Sonuç Alım Sistemi ) programını kullanmakta sadece teşkilatımız tarafından takip edilmektedir. Hiçbir şekilde seçim günü ve sonrasında Anadolu Ajansının yetkilileri ile telefonla ve yüz yüze görüşmemiz olmamıştır. Anadolu Ajansına herhangi bir şekilde tarafımızca veriler aktarılmamıştır. Kaldı ki seçim gecesi gece saat 03:00’ e kadar il başkanı olarak bizzat sonuçlar sistem üzerinden tarafımca takip edilmiştir. Bu süre zarfında da MHP Eski İl Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Özcan Günsoy’da bize eşlik etmiştir. MHP teşkilatı ve sandık kurulu üyeleri sandık sonuç tutanaklarını büyük oranda almamıştır.
          Aday partimizden olmamasına rağmen sandık kurulu üyelerimiz seçim sonuçlarını ciddiyetle takip etmiş %80 oranında sonuç tutanaklarını partiye ulaştırmış ve bu sonuçlar MHP’li yetkililerin huzurunda sisteme işlenmiş ve kendilerinin de takip etmeleri açısından bu tutanaklardan birer suret kendilerine verilmiştir. Bu kadar samimi ve ciddi bir yaklaşıma rağmen itham edilmemiz doğru olmamıştır. Ayrıca sonuçların olumsuz olmasının bize ve tabanımıza mal edilmesi doğru değildir. Biz hiçbir şekilde kendimizi birilerine ispatlama gibi bir davranış içinde olmadık.
          Hem propaganda döneminde hem de seçim günü parti disiplinimiz içinde Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket ettik. İttifak adayı İsa Yaşar Tezel’in iyi niyetle gösterdiği gayrete rağmen iki etnik ve mezhep mensubunun yaşadığı ve geçmiş dönemlerde MHP Belediye Yönetiminin toplumdaki olumsuz algısı ile adeta referanduma dönüştürülen bir seçimde bizim katkımızın yüksek olamayacağı bir gerçekti. Aksine bir intibada vermedik.
            Sonuçlara yönelik olarak değerlendirme yapılırken bu şekilde kolaycılığa kaçma yerine MHP’nin güçlü olduğu yerlerde, sandığa gitme oranlarına, sandıktan çıkan boş ve bilerek kullanılan geçersiz oylar ile CHP’nın aldığı oyun nerelerden geldiğine bakmak lazım. Bu hususlar ile rakip parti ile arasındaki oy farkı birlikte değerlendirildiğinde gerçek kaybetme nedeni görülecektir.
Gereğini Kamuoyuna saygıyla arz ederim.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası