Iğdır Üniversitesin’de 6. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi Düzenlenecek

Tarih : 2019-04-10 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’de 6. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi Düzenlenecek

        Onursal Başkanlığını Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın, Düzenleme Kurulu Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat’ın yaptığı Iğdır 6.Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi 11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde gerçekleştirilecek.
 

           Kongre ile ilgili bilgi veren Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat, gerçekleştirilecek kongreye büyük bir ilginin olduğunu belirterek çok sayıda başvuru aldıklarını kaydetti. 
          Hakemlerin titiz çalışmaları sonucu nitelikli bildirilerin kabul edildiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Polat, “Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanında 234 adet bildiri başvurusu yapılmış ve hakemler tarafından 36 adet başvuru reddedilmiştir. Kongreye İran, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya gibi 7 farklı ülkeden akademisyen davetli olarak katılacaktır. “Kongre sayesinde gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Iğdır’ın ve Üniversitemizin tanıtımına katkıda bulunacağız.   Bilim insanları burada sunumlarını gerçekleştirecek.  Kongreyle ilgili her konuda düzenleme ve yürütme kurulu üyelerimiz ve koordinatörlerimizle misafirlerimize hizmet etmekten kıvanç duyacağız” şeklinde konuştu.  
Ayrıca kongre kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden, Süleyman Demirel Üniversitesinden, Atatürk Üniversitesinden ve Gaziantep Üniversitesinden sanatçı akademisyenlerin karma sergiye katılacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Polat, Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları bölüm hocası olarak workshop çalışması yapacağını kaydetti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.