Yaşar Akkuş Mazbatasını Aldı, Devir Teslim yapıldı

Tarih : 2019-04-15 / Kategori : Siyaset

Yaşar Akkuş Mazbatasını Aldı, Devir Teslim yapıldı

         31 Mart yerel seçimlerinin ardından  bu gün il seçim kurulu Iğdır Belediye Başkanlığını kazanan Yaşar Akkuş’a ve meclis azalarının mazbatalarını verdi.
HDP ile Cumhur İttifakı MHP’nin yarıştığı seçimde, Anadolu Ajansının geçtiği habere göre önce MHP kazandı denildi, ardından  HDP kazandı denildi. MHP’nin itirazları üzerine oylar yeniden sayıldı. Sayım sonuçlarına göre seçimi HDP’nin kazandığı açıklandı.
 

            Ancak MHP maddi deliller sunarak sandık bazlı seçim sonuçlarına itiraz etti.  İlk itiraz ilçe seçim kurulu tarafından inceleme yapıldıktan sonra reddedildi. İkinci itiraz İl seçim kuruluna yapıldı ve yine maddi deliller sunularak seçimin iptali istendi. İl seçim kurulu da yaptığı inceleme sonucunda talebi reddetti. MHP genel merkezi tarafından YSK’ya itiraz edildi. YSK’da seçimin iptalini reddetti. Son olarak MHP adayı İsa Yaşar Tezel “olağanüstü” itiraz edeceklerini söylemişti ve olağanüstü itirazda bulunuldu. Bu itirazın da bu hafta neticeleneceği tahmin ediliyor.
            Bu süreçler yaşanırken YSK kazanan belediye başkanı Yaşar Akkuş’a mazbatasını vermiş, eğer YSK seçimin iptaline karar  verirse 02 Haziran’a kadar  Yaşar Akkuş’un başkanlığında seçimin tekrarlanacağı açıklanmıştır.
          Pazartesi günü saat 10.30’da  HDP ve MHP’li encümenler mazbatalarını alarak göreve başladılar. Eski Belediye Başkanı Av. Murat Yikit görevi sembolik olarak yeni başkan Yaşar Akkuş ve kanunda yeri olmayıp, başkan yardımcılığı sıfatıyla eş başkan unvanıyla değerlendirilen Eylem Çelik’e devretti.
          Başkan Yikit devir teslim töreninde bir konuşma yaparak şöyle dedi: “Devir teslim semboliktir. Hiçbir resmi karşılığı yoktur. Zorlu bir seçim sürecinin neticesinde kazanan eş başkanlarımızı kutluyorum. Vatanımıza, milletimizi hayırlı olsun. İnşallah kardeşliğin devamı, birliğin devamı sağlanarak güzel hizmetler yapılır." dedi.
Belediye Eşbaşkanı Eylem Çelik de yaptığı konuşmada: “Hiçbir partide olmayan kadın erkek eşitliği HDP’de vardır. 10 yıldır Iğdır’da HDP kardeşliği tesis etmek için çalışmıştır. Bundan sonra da, Azeri, Terekeme, Kürt kardeşliği devam edecektir.” Dedi.
           HDP Belediye Başkanı Yaşar Akkuş’ta yaptığı açıklamada: “En başta Yüksek Seçim Kurulunun partimizle ilgili uyguladığı ve kazanmış olan başkanlarımızın KHK ile elinden alınıp AKP’ye verilmesini kınıyorum. Eğer ki bu kişiler seçilme hakkına sahip değillerdiyse neden bunların aday olmalarına onay verdiniz. Seçim sürecinde halkımıza vermiş olduğumuz sözümüzün arkasındayız. Iğdır’ın birlikteliğinin, kardeşliğinin devamı için elimizden gelen gayretin fazlasını göstereceğiz. Seçim sürecinde tüm siyasi partilerin aday ve taraftarlarının sağduyulu davranışlarından ötürü, Emniyet ve Valiliğe, ilgili herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.
           Mazbatasını alarak göreve başlayan Başkan Yaşar Akkuş’u ve Eylem Çelik’i tebrik etmek için çok sayıda vatandaş belediye ye geldi. 

Foto Galeri
Yaşar Akkuş Mazbatasını Aldı, Devir Teslim yapıldı Yaşar Akkuş Mazbatasını Aldı, Devir Teslim yapıldı Yaşar Akkuş Mazbatasını Aldı, Devir Teslim yapıldı Yaşar Akkuş Mazbatasını Aldı, Devir Teslim yapıldı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası