Peyzaj Manzarası Görenleri Kendisine Hayran Bıraktı

Tarih : 2019-04-15 / Kategori : Eğitim

Peyzaj Manzarası Görenleri Kendisine Hayran Bıraktı

         Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde büyük ölçüde tamamlanan peyzaj alanının gece görüntüleri, herkesi kendisine hayran bıraktı. Peyzaj alanında yapılan ışıklandırmalarla birlikte kampüsün muazzam bir görüntüye kavuştuğunu belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, projenin tamamlanmasıyla birlikte Iğdır Üniversitesi kampüsünün bölgedeki en güzel kampüslerden biri olacağını kaydetti.
 

           “Peyzaj alanında çalışmalarımızın yüzde 95'i tamamlandı”
          Peyzaj alanında yapılan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ve son rötuşların yapıldığını belirten Rektör Alma, Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde yaklaşık bin dönüm sahada 1.etap peyzaj yapım işinin ihalesinin 24/08/2016 tarihinde yapıldığını ve 03/10/2016 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlandığını belirtti.
Proje kapsamında; istinat duvarları, 3 adet 1000 tonluk su deposu, baskı beton döşeme kaplaması, süpürgeli beton döşeme kaplaması, süs havuzları, fıskiyeler, elektrik aydınlatmaları, otomatik sulama sistemleri, banklar, kamelyalar, pergolalar, çalı dikilmesi, ağaç dikilmesi ve yaklaşık 150.000 m² alana çim ekim işlemlerinin bulunduğunu ifade eden Rektör Alma, “Peyzaj alanımızda yapılan çalışmalar % 95 oranında bitti. Yakın zamanda ise çim ekimine başlayacağız” dedi.
         “Ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarına önem veriyoruz”
          Peyzaj projesi kapsamında ağaçlandırma ve aydınlatma faaliyetlerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Rektör Alma, “Peyzaj çalışmasında daha çok dekoratif aydınlatma tesis edildi. Ağaç altı aydınlatmalar, havuz aydınlatmaları, yerden lineer aydınlatma gibi tasarımlar ile Iğdır Üniversitesi kampüs alanını daha cazip ve yaşanılabilir hale getirdik. Bölgede yeni kurulmakta olan üniversitelere nazaran hızlı bir şekilde gelişme kaydeden Üniversitemiz, projenin tamamlanmasıyla birlikte dünya standartlarında bir hale bürünecek ve herkes tarafından parmakla gösterilecek” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.