6. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi Başladı

Tarih : 2019-04-18 / Kategori : Eğitim

6. Uluslararası Mesleki ve  Teknik Bilimler Kongresi Başladı

           11-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Iğdır Üniversitesi ve UMTEB tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi bugün yapılan sunumlarla başladı. Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda yapılan kongre açılışına, Onursal Başkan sıfatıyla Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat, farklı ülkelerden gelen konuklar ile bildiri sunumu gerçekleştirmek için katılım gösteren çok sayıda akademisyen katıldı.
 

            Iğdır Üniversitesi merkez Karaağaç Kampüsünde yapılan açılış töreniyle başlayan kongre kapsamında ilk olarak Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat'ın öncülüğünde Türkiye'nin birçok üniversitesinden akademisyenin katıldığı karma serginin açılışı gerçekleştirildi. Ardından kongre açılışına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Iğdır yöresine ait Kafkas Halk Oyunları gösterisi sunuldu.
            Rektör Alma; “Türkiye’nin Her Tarafından Akademisyen Ağırlayan Bir Üniversiteyiz”
           Kongrenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma gerçekleştirdi. Konuşmasında kongre hakkında katılımcılara Üniversitemizin teknik alt yapısı ve akademik faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Rektör Alma, “11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kongreye yaklaşık 240 başvuru olmuş ve 200 bildiri kabul edilmiştir. Toplam katılımcı sayısı 270’dir. Kongremize Sağlık, Fen, Mühendislik Bilimleriyle, Sosyal Bilimler, Mesleki ve Teknik Bilimlerin tüm alanlarında katılım sağlanmıştır. Üniversitemize ülkemizin her tarafından yerinden bilim insanları geliyor. Daha önce Üniversitemizde yapılan Multidisipliner Çalışmalar Kongresine 650'ye yakın bir katılım oldu. Bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık 90 adet bilimsel çalışma yaptık. Üniversite olarak alt yapı ve fiziki imkânlar konusunda iyi bir yerdeyiz. Iğdır Üniversitesi bölgeye artı değer katıyor. Açılan bütün bölümlerin alt yapısı gayet sağlam. Doktora ve yüksek lisans programlarıyla Üniversitemiz büyük bir ivme kazandı.” şeklinde konuştu.
        ‘Öğrenci Sayımız Her Geçen Gün Artıyor’
         Kongrelerin bilimsel anlamda bir tartışma mekânı olduğuna değinen Rektör Alma, Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi: “Iğdır Üniversitesi olarak İnşaat Mühendisliği laboratuvarları kurduk. Laboratuvarlar için carrot cihazları aldık.ALUM laboratuarımızda toprak ve su analizleri yapıyoruz. GES santrali ile birlikte kendi elektriğimizi üretip ve satıyoruz. Üniversite öğrenci sayımız her gün artıyor. Daha önce 5 bin olan bu sayıyı 8 bine çıkardık. Buna bağlı olarak Üniversitemizde 17 farklı ülkeden 170 öğrencimiz bulunuyor. Bölge için önem arz eden Hayvan Hastanemizi kurarak, buraya 8'e yakın öğretim görevlisi alımı yaptık” dedi. 
Rektör Alma konuşmasının son bölümünde ise İran, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Kazakistan ve Özbekistan’dan birçok katılımcının kongreye bildirileriyle katılım gösterdiğini belirterek tüm akademisyenlere teşekkür etti.
          Daha sonra Kazakistan’dan gelen Kongre Koordinatörü Zhanuzak Alimgerey söz aldı. Alimgerey konuşmasında, "Ortak bir tarihi paylaşıyoruz, bu tarihin nimetlerini iyi değerlendirmeliyiz. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Misafirperverliğinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kongrenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Ardından kongrede aynı anda 4 farklı salonda yapılacak olan sunumlara geçildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası