Kardeş ülke Azerbaycan ile “Memorandum Of Understandıng” Protokolü İmzalandı

Tarih : 2019-04-18 / Kategori : Eğitim

Kardeş ülke Azerbaycan ile “Memorandum Of Understandıng” Protokolü İmzalandı

           Iğdır Üniversitesi dünyanın farklı ülkeleriyle eğitim anlaşmaları imzalayarak dostluk bağlarını bilimin ışığında güçlendirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda kardeş ülke Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ile ‘Memorandum Of Understandıng’ protokolü imzalandı. Üniversitemiz yapılan bu protokol ile ülkeler arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor.
Iğdır Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi arasında ‘Memorandum Of Understandıng’ protokolü imzalandı. Bu çalışma kapsamında işbirliği görüşmelerinde bulunmak için şehrimize gelen Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesinden Rektör adına Doç. Dr. Məlahət Abdullayeva Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.
     

          ‘Üniversitemizi Ulusal Ve Uluslararası Arenada Tanınırlığını Arttırmaya Devam Ediyoruz’
        Üniversiteler arasında işbirliği yapmak amacıyla şehrimize gelen Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Məlahət Abdullayeva’ya teşekkürlerini ileten Rektör M. Hakkı Alma, yapılan protokolün her iki üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu. Rektör Alma daha sonra üniversitemizin akademik, idari ve fiziki yapılanması hakkında bilgi vererek şunlara değindi. “Iğdır Üniversitesinin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu tarz işbirlikler üniversitemiz personellerinin ve öğrencilerin dünyaya açılmasını sağlayacaktır. Bu sayede olaylara karşı bakış açıları değişecektir.” Şeklinde konuştu.
Rektör Alma’nın kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü son derece mutlu olduğunu ifade eden Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Məlahət Abdullayeva, üniversiteler için artık uluslararası gelişmelerin çok önemli olduğunu söyleyerek bu gibi protokollerle öğrencilerin kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulduklarının mesajını verdi.
         Memorandum of Understanding (MOU) kapsamında imzalanan söz konusu protokol, öğretim üyesi değişimi, öğrenci hareketliliği, ortak eğitim ve öğretim programları gibi birçok maddeyi içeriyor. Ayrıca her iki üniversite yapılan protokolün haricinde Mevlana Değişimi Protokolü ve Agreement for İnternational Joint Degree Program (Bachelor Educaition) kapsamında YÖK’e onay için sunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.