İmam Mehdi'nin Doğum Günü Kutlandı

Tarih : 2019-04-23 / Kategori : Genel Haber

İmam Mehdi'nin  Doğum Günü Kutlandı

          Vali Enver Ünlü, İmam Mehdi’nin mübarek doğum günü münasebetiyle Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı.
          Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği tarafından düzenlenen programa Vali Ünlü, Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Dini alimler ve vatandaşlar katıldı.
 

       Programda selamlama konuşması yapan Vali Ünlü; “Müslümanların maruz kaldığı bunca zulüm, gözyaşı ve acıların giderek arttığı, hak ve batıl mücadelesinin zirvesini yaşadığı günümüzde geleceğe umutlu gözlerle bakmanın ve Yüce Rabbimize gerçek anlamda tevekkül edip hak, adalet ve mukaddesat uğruna bütün imkanları seferber etmenin adı olan Ehl-i Beyt imamlarının on ikincisi ve sonuncusu İmam Mehdi’nin mübarek doğum günü münasebeti ile başta Iğdırlı aziz hemşerilerime ve tüm Ehlibeyt âşıklarına tebriklerimi sunuyorum. Bizim milli birlik ve beraberlik şuurumuzu üst düzeyde tutmamız lazım. Bütün İslam coğrafyasının ümidi Türkiye’dir. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere aziz milletimiz, bütün müslümanların, zulme uğrayanların sorumluluğunu taşıyor. Bu bilinçle her zaman mazlumların yanındayız. Suriyelilere, Iraklılara, Afganlara kucak aştık. Hiç kimseye etkin köken, din, dil, mezhep, meşrep ayrımı gözetmedik. Bundan dolayı Ehli Beyt aşıklarının “beklenen imam” olarak tanımladığı İmam Mehdi’nin yolunu gerçek anlamda beklemenin, sıradan bir bekleme olmaması gerektiğini, zuhûru için tarih boyunca insanlık yararına çalışan aziz ecdadımızın yaptığı gibi her daim hakkın ve hakikatin yanında, batılın ve zulmün karşısında durmak olduğunu ve bu anlamda İslam kardeşliğinin, milli birlik ve beraberliğin güçlenmesi için daha çok gayret göstermek olduğunu belirtmek ve buna inanmak durumundayız. Bu duygularla on bir ayın sultanı Ramazan ayının mücdecisi Şaban ayının ortasına denk gelen hem İmam Mehdi’nin mübarek doğumu hem de dün idrak ettiğimiz Berat Gece’nizi tebrik eder, aziz milletimiz ve bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. Bu vesile ile Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehadete ulaşan hemşehrimiz Erhan Çiyapul’u ve tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi.
          Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, “Her mümin, İmam Mehdi’nin (a.f) zuhurunu arzu eder. Zuhurla birlikte yeryüzünde ezen ezilen olmayacak, zalim mazlum olmayacak her yerde adalet olacak” dedi. İslam kaynaklarında Mehdilik inancının ortak bir değer olduğunu belirten  Beder, “Kur’an ve sahih hadis ışığında doğruların arayışı içinde olmalıyız” ifadesini kullandı. Ardında Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Günün anısına Vali Enver Ünlü’ye hediye taktim etti.
Program Kuran tilaveti ile devam etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası