İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN ORGANİZE ETTİĞİ “LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI” SONA ERDİ

Tarih : 2019-04-23 / Kategori : Genel Haber

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN ORGANİZE  ETTİĞİ  “LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI” SONA ERDİ

          Tarım Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen ve 2014 yılından itibaren 81 ilde uygulamaya geçen “Lider Çocuk Tarım Kampı” programı “Tarımın Merkezinde Çocuk” ilkesinden yola çıkılarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, çocukların tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği konularında farkındalık oluşturmak amacıyla; İlimizde 16-17-18 Nisan 2019 tarihlerinde üç günlük kamp programı düzenlenerek çeşitli etkinliklerle Lider Çocuk Tarım Kampı programı gerçekleştirildi.
     

     Her yıl farklı teması olan kampın bu yıl ki teması “Sıfır Atık” olarak belirlenmiş olup bu proje kapsamında Fatih Sultan Mehmet İlkokulundan 4.sınıf öğrencilerine israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve geri dönüşüme gönderilmesi bilincinin oluşması amacıyla üç günlük program kapsamında;
          1.Gün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gidildi Sıfır Atık konusunda eğitim verdi. İl Müdürlüğümüzün seralar gezildi. Serada bulunan süs bitkileri, kıvırcık marulların yetiştirilmesi ve bakım işlemleri ile ilgili bilgiler verdi. Çocuklara çiçek hediye edildi ayrıca okullarının bahçesine dikilmek üzere de çiçekler verildi. Bu çiçekler öğrencilerle birlikte okulun bahçesinde belirlenen yerlere dikildi. İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda atık pil sunumu yapıldı. Atık piller toplanarak öğrencilerle birlikte kargoya verilerek. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine gönderildi. Sayın Vali Yardımcısı Yunis KOÇ ziyaret edildi Sayın Valimiz çocuklara meyve suyu ve kitap hediye etti.
          2.Gün; Yeni Yayla Süt İşletmesi gezildi işletmede görevli Gıda Mühendisleri işletmedeki üniteleri gezdirerek ayran, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peynirinin yapım aşamalarını anlattılar. Daha sonra Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidilerek İlçe Müdürü Kemal BİRGE tarafından Tuzluca’daki tuz mağarası ve tuz işletmesi öğrencilere tanıtıldı. Tuzluca da bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmeleri gezilerek işletme hakkında çocuklara bilgiler verildi. 
          3.Gün; Soykırım anıtı gezildi, anıt hakkında çocuklara bilgi verildi. Karakoyunlu İlçemizde bulunan tarihi Koçbaşı mezarları gezilerek incelemeler yapıldı, İlçede bulunan çocuk parkında çocuklar eğlendi sonrada parkta yerlere atılmış çöpler toplanarak çevre temizliği bilinci oluşturulmaya çalışıldı. Kumtepeler un fabrikası ziyaret edilerek işletme yetkilisi buğdayın una dönüştürülmesinin aşamalarını anlattı. Elde edilen unun ekmeğe dönüşünü de Iğdırlı Ekmek Fabrikasında fabrika sahibi tarafından ekmek üretim aşamaları gösterilerek anlatıldı, fabrikadan ayrılırken çocuklara ekmek hediye edildi.  
          Programın sonunda İl Müdürlüğümüzün bahçesinde Valimiz Sayın Enver ÜNLÜ, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan GÖNEN ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muhammet BEKTAŞ’ın katılımlılarıyla düzenlenen belge dağıtım töreninde çocuklara Katılım Belgeleri verilerek hazırlanan yaş basta kesildi.   

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.