Nahcivan ile Iğdır’ın Hiçbir Farkı Yoktur

Tarih : 2019-04-26 / Kategori : Gündem

Nahcivan ile Iğdır’ın Hiçbir Farkı Yoktur

           Azerbaycan Milletvekili İsa Hebibbeyli yürek sözünü dile getirirken şöyle dedi: “Ben Iğdır’ı mahalle mahalle bilirim, gardaşım Ali Hebibbeyli Iğdır’da yaşayanları tek tek bilir. Iğdır’la Nahcivan bir bütündür. Selam olsun bütün Iğdır’a” dedi.

          Nahcivan eski Restörü İsa Hebibbeyli, Nahcivan’da görev yaptığı yıllarda Iğdır’la yoğun bir diyalog yaşar, Akademik tüm etkinliklere katılır, Türkiye’den Nahcivan’a giden tüm öğrencilere yoğun ilgi alaka gösterir ve Nahcivan Üniversitesini geliştirmek için gece gündüz çalışırdı. 

          Akademik dünyada imsi her zaman saygıyla anılan Hebibbeyli, Nahcivan Üniversitesi Rektörlüğünden ayrılarak Azerbaycan’da daha üst görevlere atanarak, Azerbaycan Milli Elimler Akademyası Vitse Prezidenti, Nizami Gencevi Adına Edebiyat İnstitünün Direktörü, Azerbaycan Parlamentosunda Elim ve Medeniyet Komisyon Başkanı ve Azerbaycan  Milletvekili, Rusya Federasyonu Udmirya Özel Cumhuriyeti Akademisya Başkanı görevlerini yürüten Milletvekili İsa Hebibbeyli  her fırsatta Iğdır’ı yad etmekte, Iğdır’a olan ilgi ve alakasını dile getirmekte ve Iğdır’la sitayişle bahsetmektedir. 

          Iğdır’lı iş insanı Caferali Taşbağ’ı  ve Rusya’dan gelen akademik misafirleri ağırlayan İsa Habibbeyli Iğdır’ı yad ettiği sohbette, Yeşil Iğdır Gazetesini ve gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı da yad ederek telefonla aramış, samimi duygularını paylaşarak Iğdır’a kucak dolusu selamlar göndererek şöyle demiştir: “Ben Iğdır’la Nahcivan’a hiç fark bırakmıyorum. İkisi birbirinin devamıdır. Ulu önderimiz Haydar Aliyev’in dediği gibi biz iki devlet bir milletiz. Onun için Nahcivan benim için neyse, Iğdır’da aynıdır. Türkiye benim için neyse, Azerbaycan’da benim için aynıdır. Nahcivan’ı sokak, sokak bilirim, Iğdır’ı mahalle, mahalle bilirim. Gardaşım Ali’de Iğdır’da kişileri bir bir bilir.  En kısa zamanda Iğdır’a gelecek ve dost tanışlarla hasret gidereceğim.” Dedi. 

           Her fırsatta Azerbaycan veya herhangi bir ülkede konu Türkiye’den açıldığında mutlaka Iğdır’ı yad eden, Iğdır’dan bahseden, Iğdır’a olan muhabbetini dile getiren Milletvekili İsa Hebibbeyli’ye ilgi ve alakasından ötürü bir kez daha teşekkürlerimizi bildiriyoruz. 

 

Foto Galeri
Nahcivan ile Iğdır’ın Hiçbir Farkı Yoktur Nahcivan ile Iğdır’ın Hiçbir Farkı Yoktur Nahcivan ile Iğdır’ın Hiçbir Farkı Yoktur Nahcivan ile Iğdır’ın Hiçbir Farkı Yoktur

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.