AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN “ 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ” MESAJI

Tarih : 2019-05-11 / Kategori : Duyurular

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ADEM SAFA’NIN “ 10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI ” MESAJI

         Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, toplumun tüm bireylerini bir bütün olarak kabul ederek, onları hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklamasına bağlıdır. Devletimiz, evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları amacıyla eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri, engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır.
 

         Bir takım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlar oluşturulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu edecektir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü diğer bakanlıklarla koordineli olarak engellilerin sağlık, bakım, eğitim, istihdam ve toplumsal  hayata katılımı konularında çalışmalarını sürdürmektedir.  
          Aile odaklı yürüttüğümüz engelli hizmetlerinde toplam kaliteyi yakalamamız, kuşkusuz zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesi ve farkındalığın arttırılmasıyla mümkün olur. Ülkemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerin, oluşan hassasiyetin engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştıracak adımların atılmasına vesile olmasını diliyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.