Mekanik Elektronik Robotik Topluluğu Tanıtım Gezisi Yaptı

Tarih : 2019-05-14 / Kategori : Eğitim

Mekanik Elektronik Robotik Topluluğu Tanıtım Gezisi Yaptı

        Iğdır Üniversitesi Mekanik Elektronik Robotik Topluluğu (MERT) öğrencileri, hem üniversitemiz hem de faaliyette bulundukları toplulukları hakkında tanıtımda bulunmak için Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret gerçekleştirdiler.
 

        Mekanik Elektronik Robotik Topluluğu, üniversitemizi tanıtmak ve proje kapsamında çalışılan 3D yazıcı ve robotik teknoloji ürünlerinden bir demo sunumu yapmak üzere Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. MERT üyelerimizi karşılayan Metal Teknolojisi Öğretmeni Hasan Alagöz, atölyedeki çeşitli makinalar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, bölge okullarında tek olan Tozaltı Kaynak Makinası özelliklerini tanıttıktan sonra diğer kaynak makinaları ve bükme makinası hakkında açıklamalarda bulundu. Alagöz daha sonra döner sermaye kapsamında piyasaya numune olarak üretilen ürünleri gösterdi.
        Öğrenciler yeni teknolojileri hayranlıkla incelediler
       Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Murat Şimşek, yaptığı bilgilendirmeden dolayı Alagöz’e teşekkür ettikten sonra MERT olarak üniversitede yürüttükleri projeleri anlattı. Atölyeye gruplar halinde gelen meslek lisesi öğrencilerine ve bölüm öğretmenlerine, demo ürün basımı yapan 3D yazıcı üzerinde çalışma prensipleri ve kullanım alanları hakkında bilgiler verdi.  Robotik teknolojisi üzerine konuşan Şimşek, örnek Otto Robotları tanıttı. 3D yazıcının çalışmasını izleyen ve anlatılanları takip eden öğrenciler çeşitli sorular sorarak yeni teknolojilere olan ilgi ve meraklarını gösterdiler. 
Liseliler üniversitemizi tercih etmeye yeşil ışık yaktılar
          Şimşek, topluluk olarak yaptıkları ziyaret hakkında son olarak şu değerlendirmelerde bulundu. “Bu ziyaret hem topluluk üyelerimiz hem de lise öğrencileri üzerinde çok güzel izler bıraktı. Lise öğrencilerinin yapılan çalışmaları beğendikleri, sorulan sorulardan ve üniversitemizi tercih edeceklerini söylemelerinden anlamak mümkün. MERT topluluğu olarak amaçlarımızdan biri, üniversitemizi tanıtmak ve lise öğrencilerinin üniversite okumak üzerine hedefler kurmalarını teşvik etmektir. Bize bu mutluluğu yaşatan, desteklerini esirgemeyen Sayın Rektör Hakkı Alma’ya, Genel Sekreterimiz Nedim Duman’a ve çalışmalara tüm gayretleriyle katılan, yapılan çalışmaların mimarı topluluk öğrencilerimize teşekkür ederim. MERT topluluğu olarak, bize verilen her desteği değerlendirerek, memleketimize hizmet etmeyi bir vazife bilmekteyiz. Topluluk başkanımız Ferit Çakıl’a da çalışmaları için ayrıca teşekkür ederim. Öğrencilerimizin bu azimli çalışmaları bizleri de gayretlendirmektedir. Rektör Hocamızın desteğiyle çok yakında 3D eğitim atölyesini ve teknoloji laboratuvarını üniversitemizde faaliyete geçireceğiz.” 
          Tanıtım gezisi hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sonlandırıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası