Iğdır Eczacılar Odası, bilimsel eczacılığın 180. Yılını kutladı

Tarih : 2019-05-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır  Eczacılar Odası, bilimsel eczacılığın 180. Yılını kutladı

Iğdır Eczacılar odası 14 Mayıs Eczacılar gününü kutladı.
 

          Atatürk Caddesi Zübeydehanım bulvarında  gerçekleştirilen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından 13. Bölge Eczacı Odası Iğdır il temsilcisi Nazım Karadağ,  gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “14 Mayıs 1839
 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Şahane içerisinde açılan eczacılık sınıfı ile ülkemizde eczacılık akademik bir mesleğe dönüşmüştür. O günden bu yana, yaklaşık iki yüz yıldır, mesleğimizi ileriye taşımak, insan ve toplum sağlığına değer katmak için adımlar atıyoruz. Halka en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar; köylerden kentlere, ülkenin her köşesine yayılmış hizmet ağı ile en kolay ulaşılan sağlık çalışanları olarak, kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti veriyoruz.”dedi. 
Karadağ, Bebek, çocuk, genç, yaşlı toplumun her kesiminde, yaşamın her aşamasında sağlıklı yaşamın öncelendirilmesi, ilaç tedavisi sonuçlarının iyileştirilmesi için çabalıyoruz. 14 Mayıs, mesleğimiz ve mesleğimizin geleceği açısından önemsediğimiz simgesel bir tarih. Her sene temalar belirliyoruz ve 14 Mayıs’ı bu temalar çerçevesinde, tüm Bölge Eczacı Odalarımızla birlikte çeşitli etkinliklerle bir hafta olarak kutluyoruz. Toplum sağlığını ve kamu yararını her şeyin üstünde tutan sağlık çalışanları olarak hastalarımızın daha iyi bir sağlığa ulaşmaları her zaman öncelikli hedeflerimizden olmuştur. Tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü sizlerin nezdinde bir kez daha kutluyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası