Tuvale Sanatına Yoğun ilgi

Tarih : 2019-05-15 / Kategori : Genel Haber

Tuvale Sanatına Yoğun ilgi

          Iğdır Üniversitesi Tuzluca Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Taner’in öncülünde düzenlenen ‘Realist Akım’ sergisinde gerçekliğe dikkat çekmek isteyen öğrenciler, el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkardı.
 

         Geçtiğimiz günlerde ‘Gotik’ sergi çalışması ile bir etkinliğe imza atan Tuzluca Meslek Yüksekokulu bu sefer ‘Realist Akım’ sergisi ile adından söz ettirdi. Öğretim Görevlisi Elif Taner’in öncülüğünde düzenlenen sergiye; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Kurdele kesilmesiyle başlayan sergide Rektör Alma, görücüye çıkarılan eserleri inceleyerek eserleri tek tek inceledi. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Rektör Alma,  sanatsal etkinliklerin önemli olduğunu ve üniversitede bu tür etkinliklerin yapılmasının yerinde olduğunu ifade etti.  Sergilenen 40 parça eseri tek tek inceleyen Rektör Alma,  eserler hakkında öğrencilerden yorumlar aldı.
           ‘Sanat akımlarını Temel İletişim Bilimleri bağlamında güçlendirmek istiyoruz’
           Sergi hakkında açıklamada bulunan, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Taner, yıl içerisinde 4’üncü kez sergi düzenlemenin mutluğunu paylaştıklarını dile getirerek , “ Metafor, Gotik ve Pop Art sergisi düzenledik. Realist Akım bu yıl düzenlediğimiz dördüncü sergi.  Aslında bu tür faaliyetler Güzel Sanatların alanına giren bir çalışma olarak görülüyor. Fakat bu akımları biz Temel İletişim Bilimleri bağlamında güçlendirmek istiyoruz. Realist Akım bağlamında gerçekliği tuvale yansıttık. İletişim Bilimleri de gerçeklik zemini üzerine kurulmuştur. Temel olarak iletişim çalışmalarına baktığımız zaman Chicago Okulu, Kültürel Araştırmalar Enstitüsü ve Frankurt Okulu tamamen gerçeklik üzerine çalışmışlardır. Dolaysıyla temel hedefimiz teoriyi verdikten sonra teorinin sistematikleşmesi için onun pratiksel dönüşümünü sağlamak.  Bu dönüşümü sağlarken de bu işi birazda eğlenceli hale getirip uygulamalı bir çalışma yapmak istedik. Bu çalışmaları da halkla ilişkiler uygulamaları üzerinden yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalardan da olumlu tepkiler alıyoruz.” diye konuştu. 
        Sergide ayrıca konuklara ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı rozet takıldı. Sergi Rektör Alma’nın Öğretim Görevlisi Elif Taner’e plaket taktimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.