SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI NEDENİ İLE IĞDIR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ BİRSEN DURSUN KURUMUN HİZMETLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Tarih : 2019-05-16 / Kategori : Genel Haber

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI  NEDENİ İLE IĞDIR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ BİRSEN DURSUN KURUMUN  HİZMETLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

      Her yıl Mayıs ayında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle  İl Müdürü Birsen Dursun, Sosyal  Güvenlik  Kurumun temel amacının; sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir.
 

         İl Müdürü Dursun, bu konuda en başarılı  çalışma E-Devlet üzerinden yapılan hizmetlerdir. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet üzerinde kullanılan hizmetler yönüyle bu platformda hizmet sunan tüm kurumlar arasında  kullanım yönüyle 2014,2015,2016 ve 2017 yıllarında Türkiye birincisi olmuştur. Şuan sistemde aktif 105 entegre hizmet ve 16 doğrulama hizmeti  yer almaktadır.”dedi.
           Dursun, Kayıtdışı istihdamın Türkiye genelinde uygulanan teşvikler sayesinde  %50 oranından %30 lara çekildiği ve bu konuda kararlı adımlar atılarak kayıt dışılığın herkesin geleceğinden çalındığı yönünde farkındalığın oluşturulması ile daha da aşağıya gidilecektir.
Toplumda Sosyal Güvenlik Bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Sosyal Güvenlik Haftasının tüm paydaşlarımıza ve kurum çalışanlarımıza kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası