Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Iğdır’da

Tarih : 2019-05-17 / Kategori : Eğitim

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Iğdır’da

           Iğdır Eğitim bir Sen ve Memur Sen’in satın aldığı hizmet binasının açılışını yapmak üzere Iğdır’a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “Türkiye’nin en güçlü sendikasıyız. Üyelerimizin hakkını her alanda hakkını korumak için mücadele ediyoruz.”dedi.
               

             Açılış öncesi, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’i  ziyaret etti.  
                Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanlığının yeni hizmet binası açılış töreni gerçekleştirildi.
         Törene Vali Enver Ünlü, ‪Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz,Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,  Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem, kurum müdürleri, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.
            Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, konuşmaların yapılması ve İl Müftüsü tarafından yapılan dua ile devam ederek açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sendika binasının gezilmesiyle sona erdi.
           Açılışı  Iğdır Valisi Enver Ünlü ile yapan  Ali  Yalçın burada yaptığı konuşmada "Yeni süreçte önümüzde sözleşmeli arkadaşlarımız var. Bu istihdam modelinde 1965'ten beri devam eden 657 No'lu yasada 4C ve 4B diye istisna tutulan sözleşmelilik ruhsatı tali yolken şimdi ana yola dönüştü. Kadrolu istihdam tali yola doğru dönüştürülüyor. Bu doğru değil, bunu kabul edemeyiz. Sözleşmelilerin kadroya geçmesi kaçınılmazdır, bunu sağlamak zorundayız. Çünkü kamu görevlileri işiyle eşi arasında tercihe zorlanmamalı. Kamu görevlileri 'Eşim orada, işim burada. Ben buradayım, çocuk ortada' gibi bir ikilemin ortasında bırakılmamalı.Doğu'da görev yapanlara ek tazminat uygulanması gerekiyor.Çünkü  ücret farklılığını ortaya koyarsanız insanlar istihdamda güçlük çekilen yerlere gittiklerinde 5 yıl, 10 yıl kendi rızasıyla kalır ve orada hizmet etmenin zevkini alır. Kıdemli personel çocuğu okuyorsa, üniversitede evladı varsa, kiradaysa, zorlanıyorsa 'Ben istihdamda güçlük çekilen yere gideyim, 5 yıl çalışayım, çocuklarım okulu bitirsin, ondan sonra tayinimi tekrar isteyeyim' diye buraya tercihen gelir. Yoksa burada sözleşmeli istihdamla personel tutma yöntemi ilk anlamda heyecan verir ama daha sonra bizim 2011'den önce yaşadığımız bütün tartışmaları yeniden yaşamamızı sağlar."
                Vali Enver Ünlü, burada yaptığı konuşmada Eğitimciler Birliği Sendikası Iğdır hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Yapıcı, milletiyle ve değerleriyle barışık hem üyelerinin haklarını savunan hem de ülkemizin ve milletimizin sorunlarına kafa yoran sendika yöneticilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.