SAHİPSİZ MEMLEKET IĞDIR

Tarih : 2019-05-19 / Kategori : Gündem

SAHİPSİZ MEMLEKET  IĞDIR

          Iğdır o anlamda gerçekten de sahipsiz bir memleket. Bu sahipsizlik artık o kadar çok derinlemesine hissedilmeye başlamış ki, civar iller bile Iğdır adı gündeme geldiğinde artık kendi başlarına kararlar alıyor, Iğdır’a özel ambargolar uygulayabiliyorlar.  

         Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullarının giderilebilmesi için Tarım ve Hayvancılığın teşvik edilmesi, desteklenmesi, önündeki engellerin kaldırılması gerekirken her geçen gün yeni bir engel ile üreticimiz, yetiştiricimiz engellenmektedir. 

        Mesele şu; Ardahan Valiliği verdiği talimatla meralarını Iğdır’dan giden büyük baş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine kapatmış durumda. Yani Iğdır’dan hiçbir yetiştirici hayvanını Ardahan yaylasına götüremiyor. 
Peki, sormak gerekiyor, Ardahan ile Iğdır ayrı Cumhuriyetler mi? Iğdır’da hayvanlarda hastalık var da Iğdır Tarım Müdürlüğünün haberi mi yok? Böyle bir durum yoksa, Iğdır karantina bölgesiymiş gibi muamele yapmak kanunumuzun neresinde yazmaktadır?

         Ardahan meraları, sadece Ardahan’ın hayvan varlığına sunulacak olsa o yemyeşil meralar kuruyup gidecektir. Çünkü Ardahan’ın büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı mera yüzölçümüne göre çok az sayıdadır. Yani meradaki otları Ardahan’ın hayvanlarının yiyip bitirmesi imkansızken, Iğdır’ın aşırı sıcaklarında özellikle küçükbaşları ölüme terk etmek hangi milli bilinçle bağdaştırılır. 

         Düşünsenize Iğdır’dan hayvan satın alan bir Ardahan’lı bu hayvanları Ardahan iline götüremiyor. Siz hile satış yapmışsınız denilip hayvanlar Ardahan il sınırından geri çevriliyor. Bizim idarecilerimizde eminiz ki bunlardan haberdar bile değillerdir.  

         Normaldir bizde her gün sürekli ziyaretlerdeyiz. Ziyaretlerimiz bitince arar sorar Iğdır halkının sorunlarıyla ilgileniriz. 

         Bu Iğdır’ın genel bir sorunudur. Bu sorunun çözümü için öncelikle Iğdır’ın siyasileri harekete geçmeli. Sonra da bürokratları.  Ama ne acıdır ki cezalandırılan Iğdır’ın hiçbir sorunuyla ilgilenilmiyor, halk dinlenilmiyor, basının yazdıkları dikkate alınmıyor. 

          Umarız bundan sonra alırlar. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası