Iğdır İŞKUR 'un 2019/2. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları Başladı

Tarih : 2019-05-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İŞKUR 'un 2019/2. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları Başladı

      Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriyor.
 

        Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Iğdır İl Müdürü Halis Erdoğan, Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla eski hükümlülerde net 15 asgari ücret tutarı kadar (yaklaşık 30 bin TL), engellilere ise 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verecektir.”dedi.
        Erdoğan, Engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmasını, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmesi ve rehabilitasyonunu hedefleyen hibe projelerinin finansmanı belli sayıda engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından karşılanıyor. Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini 14 Haziran  2019 tarihine kadar hazırlayıp Iğdır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Projeye ilişkin başvuru dokümanlarına https://www.iskur.gov.tr/duyurular linkinden ulaşılabilir.“ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.