ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

Tarih : 2019-06-02 / Kategori : Gündem

ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

         Dün (01.06.2019) Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehadete erişen askerlerimiz Uzman Onbaşı Ali Yılmaz, Uzman Onbaşı Yasin Çubuk ve Uzman Onbaşı İbrahim Alıcı, memleketlerine dualarla uğurlandılar.

         Basına kapalı olarak düzenlenen tören Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanında yapıldı.  Törene  Iğdır Valisi Enver Ünlü, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Özel, askeri ve mülki erkan, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, şehitlerimizin silah arkadaşları ve vatandaşlarımız katıldılar. 

         Tören, şehitlerimizin aziz naaşlarının silah arkadaşlarının omuzlarında getirilip, katafalka koyulmasıyla başladı.

          Daha sonra saygı duruşunda bulunularak şehitlerimizin özgeçmişleri okundu. 

          Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Yılmaz Doğan tarafından yapılan konuşmanın ardından şehitlerimizin ruhuna dualar okundu.

          Törenin sonunda şehit naaşları selamlanarak defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.
Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Vali Ünlü: “Aziz milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, makamları âli olsun. Rabbim ailelerine ve sevenlerine sabırlar versin. Mücadelemiz son terörist yok edilinceye kadar büyük bir kararlılıkla sürecek ve Allah’ın izniyle şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde ülkemiz ve milletimiz üzerinden oynanan tüm oyunları, kurulan tüm tuzakları bertaraf edeceğiz.” dedi.

Foto Galeri
ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.