‘Yaratılış Kongresi’ İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tarih : 2019-06-08 / Kategori : Eğitim

‘Yaratılış Kongresi’ İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı

      Iğdır Üniversitesi ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Iğdır Şube Başkanlığı, Diyanet-Sen Iğdır Şube Başkanlığı, Hak-İş Iğdır Şube Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen Iğdır Şube Başkanlığı arasında “III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi” için işbirliği protokolü imzalandı. 
 

        Iğdır Üniversitesi Rektörlük makamında imzalanan protokol, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Iğdır Şube Başkanı Nevzat Aycıl, Diyanet-Sen Iğdır Şube Başkanı İdris Armağan, Hak-İş Iğdır Şube Başkanı İsmet Tutulmaz ve Eğitim Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem tarafından imzalandı.
         ‘Medeniyetler Beşiği Şehrimizde Kongrenin Olacak Olması Gurur Verici’
         ‘III. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olmaktan ötürü son derece mutlu olduğunu belirten Rektör Alma “Kâinatın ve insanın mahiyetini ve yaratılışını daha iyi anlamada Uluslararası Bilimler Işında Yaratılış Kongrelerinin bilim camiasının düşünce ufkuna katkı sağlayacağı, araştırmalarında onlara yeni şevk ve enerji vereceği ümit ediliyor. Ayrıca bu kongrelerde, evrim görüşünün ideolojik düşüncelere alet edilmesinin önüne geçilmesinde önemli adımlar atılmakta. Bu amaçla 24-26 Ekim 2019 tarihleri arasında medeniyetlerin beşiğinde ve ülkemizin en yüksek dağının eteğinde kurulan üniversitemizin ev sahipliğinde bu kongrenin düzenlenecek olması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi.
İmza töreninden sonra protokolün, hem üniversitemize hem de derneklere hayırlı olması temennilerinde bulunuldu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.