TADDEF GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE BASIN SÖZCÜSÜ SERDAR ÜNSAL ”ERMENİSTAN SINIRINDA MAYINLAR TEMİZLENMESİYLE TERÖR SALDIRISI ARTTI”DEDİ

Tarih : 2019-06-08 / Kategori : Genel Haber

TADDEF GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE BASIN SÖZCÜSÜ SERDAR ÜNSAL ”ERMENİSTAN  SINIRINDA MAYINLAR TEMİZLENMESİYLE TERÖR SALDIRISI ARTTI”DEDİ

             Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu (TADDEF )Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Serdar Ünsal, Türkiye Ermenistan sınırında bulunan mayınların temizlenme işine başlanmasıyla birlikte Türkiye İran sınırında terör saldırısı artması sonucu şehitler vermeye başladık dedi.


               Ünsal , yaptığı yazılı açıklamada , 3 yıl önce İran Türkiye sınırında  mayınların temizlenmeye başlanacağı  kararına dernek olarak tepki göstermiş mayınlar temizlenmesin temizlenirse terör saldırısı artacak İran Türkiye sınırı temizlenen mayınlı bölgede yol geçen hanına geçecek demiştik. Maalesef bugün dediklerimiz çıkıyor. Mayından temizlenen bölgede teröristler her fırsatta saldırıda bulunuyor Mehmetçiklerimiz şehit ediliyor yüreğimizi yakıyor. Çekilen duvar maalesef bu terör saldırılarına engel olamıyor. Yine İran da bulunan Afgan mülteciler bu bölgeyi kullanarak akın akın  Türkiye’ye geçiyorlar.Son zamanlarda Şehit Bülent Aydın  karakolu ve çevresinde  alınan askeri tedbirlerden sonra mülteci akını azalınca  insan kaçakçılığı yapan ve para kazanan Bölücü terör örgütleri saldırılarını artırmış durumdalar. Bölgede mayınların tamamının temizlenmesi terör saldırılarını daha çok artacağını göstermektedir. Şehit Bülent Aydın karakolunu hedef Alan tamda Türkiye İran Nahcıvan üçgeninde  saldırıyı gerçekleştiren  teröristle İran tarafından Karasu  çayını geçerek sazlık alanda  geceden silah cephane  stoku yapıp saldırıyorlar. Yapılması gereken mayın temizleme işinin sona erdirilmesi ardından da  kobra termal kamaralarla o bölgeden  geçen kim olursa olsun  vurulmasıdır. O bölgenin yasak bölge ilan edilerek görülen her karartı anında yok edilmelidir. Yoksa bu gidişle çok şehit vereceğiz. Gerekirse İran makamları bilgilendirilerek terör örgütü elamanlarının bulunduğu İran köylerindeki karargâhları havadan yok edilmelidir.”
                  2016 yılında yaptığımız açıklamada şu görüşlere yer vermiştik  üç ülkeye sınır olan Iğdır için sınırın mayınlardan temizlenmesi olumsuzluktur. Mayınlı bölge olmasına rağmen terör örgütü İran üzerinden Türkiye’ye girebilmekte eylem yapabilmektedir. Türkiye Ermenistan sınırından Ermenistan’a geçip Laçin bölgesinde kamp kurmaktadır. Iğdır’da 14 polisin şehit edildiği bombalı saldırıda kullanılan patlayıcıların Ermenistan’dan getirildiği iddia edilmiştir. Bu şartlarda sınırın mayından temizlenmesi demek sınırda güvenliğin ortadan kalkması demektir. Mayınlı araziler hiçbir işe yaramamaktadır. Şu anda sınırda binlerce dönüm arazi, sahipleri tarafından kullanılmamakta ekilmemektedir. Çünkü  çiftçilik ölmüştür. Ermenistan Azerbaycan ile savaşmakta, Türkiye de ki kimi odaklar Ermenistan’a destek vermektedirler. Sınırların bu kadar güvensizlik içinde olduğu bir ortamda, bazı terör gurupları ellerini kolları sallayarak Ermenistan’a mayınsız araziden girebileceklerdir. Ermenistan’la var olan siyasi problemlere yeni boyut kazandıracak bu işlem derhal durdurtmalıdır. Suriye sınırı temizlendi. Sınırdan herkes elini kolunu sallayarak girip çıkmakta,Türkiye tarafına saldırı yapmaktadırlar. İŞİD denilen vahşi terör örgütü sınırımıza kadar gelip askerimizi kaçırmaktadır. Halen Iğdırlı bir asker İşid’in elindedir. Bu şartlar altında Türkiye ,Ermenistan,İran,sınırının mayından temizlenmesini sivil toplum kuruluşları olarak istemiyoruz. Iğdır’a ,Türkiye’ye hiçbir fayda sağlamayacak güvenliğimiz açısından zafiyet yaratıp zarar verecek kaçakçılık,insan kaçakçılığı ,terör artacaktır.”dedi.
             Mayın temizleme projesinin bir AB projesi olduğunu vurgulayan Ünsal, “Kamuoyuna bir AB projesi gibi sunulan bu proje aslında Ekonomik sıkıntı içinde olan Ermenistan’ı kurtarma sınır kapılarının açılması projesidir. Azerbaycan topraklarını işgal eden, halen ateşkesi bozup Azerbaycan’a saldıran Ermenileri kurtarma projesi olan mayın temizleme işine karşıyız. Derhal durdurulmalıdır. Ermenistan’ın bu tecavüzkar, işgalci ve sözde soykırım iddiaları devam ettiği sürece için ne sınır kapıları açılmalı ne de sınırlarımız yolgeçen hanına dönmelidir.”Her gün Sabah akşam Ağrı Dağı Hayalleri Kuran Ermenistan Yönetimine sınırları ne için açacağız. Ağrı Dağına rahat gelsinler diye mi?”şeklinde konuştu.
                ERMENİSTAN KORİDORU VE IĞDIR
                Ünsal, şunları kaydetti:” PKK yıllardır üzerinde çalıştığı Ermenistan koridoru faaliyetlerine hız verdi. Son 10 ayda Iğdır'da onlarca eylem yapan PKK Iğdır'ı İkinci bir Kandil'e çevirmeye çalışıyor. Iğdır Ermenistan’a geçiş güzergahı PKK buradan Ermenistan'daki kamplarına ulaşmak istiyor. Yani Ermenilerden oluşan PKK Iğdır'da eylemini yapıp Ermenistan'a kaçmak istiyor. Bu da gösteriyor ki PKK'nın Iğdır'daki saldırılarının ardında Ermenistan istihbaratı var. Iğdır aynı zamanda Azerbaycan ile sınır olan tek ilimiz Ermenistan'ın Nahçıvan'daki iddialarını da biliyoruz Erivan PKK'yı kullanarak ileride Nahçıvan'a da bir saldırıda da bulunabilir. En son Azerbaycan plakalı bir tankere yapılan saldırıda bunun örneğidir.Buradaki hedef Nahçıvan’dır . Iğdır Ermenistan'ın kilididir. Ermenilerin kalbine Ağrı Dağını sapladığımız Serhat şehrimizdir
                    Iğdır'da oluşacak herhangi bir istikrarsızlıkta başta Türkiye olmak üzeri bütün Güney Kafkasya'yı olumsuz etkileyecektir. Ermenistan’ın bir oyunu olan bu saldırıların önüne geçmek  için Nahçıvan ve Türkiye üzerinde oynanan bu oyunu bozmak için devlet olarak gereken yapılmalı Ermenilerden oluşan terör örgütüne gereken darbe vurulmalıdır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası