İsyandan Sonra Açıklama Geldi, 2 Kişi Tüberküloz, 37 Kişi Şüpheli

Tarih : 2019-06-10 / Kategori : Genel Haber

İsyandan Sonra Açıklama Geldi, 2 Kişi Tüberküloz, 37 Kişi Şüpheli

          Pazar günü gece 24.00 sularında Iğdır Göç İdaresine ait göçmen toplama kampında isyan çıktı. İsyanı çıkaran göçmenlere güvenlik güçleri anında müdahale etti ve isyanı bastırdı.
 

            Pazar günü gece geç saatlerde göçmen kampında bulunan göçmenler isyan çıkardı ve kampın camlarını kırdılar. Olay yerine giden Vali Enver Ünlü ve yetkililer sığınmacıların talep ve isteklerini dinleyerek, ülkelerine gitmek isteyen göçmenlerin taleplerinin en kısa sürede yerine getirileceğini belirterek sığınmacıları sakinleştirdiler.
            Durumun kontrol altında olduğunu açıklayan Valilik yetkilileri, kamptan kaçan, ya da taşkınlık yapan kalmadığını belirtmiştiler.
             2 TÜBERKÜLOZ VE 37 ŞÜPHELİ VAR
              Göç idaresine ait geri gönderme kampında Tüberküloz (Verem) hastalığı bulgularının tespit edilmesinin ardından Iğdır endişeli günler yaşıyor.
Iğdır Devlet hastanesinde kontrolden geçirilen hastalarda tespit edilen Verem virüsünün endişe yarattığı ve bu sebepten ötürü hastane çalışanlarının  virüs bulaşmış olabileceği ihtimaline karşı kontrolden geçirildiği öğrenilmişti.
            Virüs’ün tespit edilmesinden sonra mülteciler hastanede kontrolden geçirilmeyerek Erzurum Sağlık Müdürlüğünden istenilen gezici röntgen aracı ile kamp merkezinde sağlık taraması yapmış ve şuana kadar 857 göçmenin röntgeni çekilmiş, 575 tanesinin sonuçları incelenmiş, 2 mültecide kesin teşhis konularak Tüberküloz olduğu tespit edilmiştir. 
           37 mülteci ise şüpheli olarak gözlem altında tutulmaktadır.  
           Şüphelilere ve tüm personele bu günden itibaren cilt ve balgam testi uygulanacağı belirtilmiştir.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası