ÜNLENDİ BARAJI İÇME SUYUNDAN FAYDALANACAK OLAN KÖYLERİN İÇME SUYU YAPIM İŞLERİNE BAŞLANDI

Tarih : 2019-06-15 / Kategori : Genel Haber

ÜNLENDİ BARAJI İÇME SUYUNDAN FAYDALANACAK OLAN KÖYLERİN İÇME SUYU YAPIM İŞLERİNE BAŞLANDI

             Ünlendi barajı içme suyu Arıtma tesisi ve ana İsale hattının tamamlanması ile birlikte, Iğdır İl Özel İdaresi tarafından Iğdır’a  bağlı 72 adet Köy ve 6 adet Mezra olmak üzere toplam78 adet üniteye, Ünlendi Barajı projesiyle memba kalitesinde olan temiz ve sağlıklı içme suyunu getirmek için  yapılan çalışmalara devam ediyor.
               

        Iğdır İçme Suyu Projesi” kapsamında 3 köy ve 2 mezrayı sağlıklı içme suyuna kavuşturacak vantuz tahliye ve tevzi maslağı yapım işinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
        Törene Iğdır Valisi Enver Ünlü,Özel idare genel sekreteri Ferhat Akkuş ve Tuzluca kaymakamı katıldı.
        Çalışmalar ile ilgili olarak bilgi alan Ünlü,Ünlendi barajında içilebilir arıtmadan geçmiş su hazır en kısa süre içinde vatandaşlarımız bu sulardan faydalanacaktır. Buradan bütün belediye başkanlarını sesleniyorum .hazırlıklarınızı yapınız ve bu suyu vatandaşa içiriniz.Artık görev sizlerin Vatandaş içilebilir temiz su bekliyor.”dedi.
      Özel idaresi  proje Mühendisi Ercan Parin şu bilgileri verdi:” Bu amaçla 2019 yılı için Iğdır İl Özel İdaresi  Yatırım Programından 3.900.000,00 –TL, 2019 Yılı KÖYDES Yatırım Programından ise 11.259.220,00 –TL olmak üzere toplam 15.159.220,00- TL ödenek tahsis edilmiştir.Ünlendi Barajı isale hatları üzerinde bulunan 13 ayrı noktadan proje kapsamındaki köylerimize içme suyu verilecek olup, 2019 yılı içinde Tuzluca İlçesi köyleri için 3 adet, Merkeze bağlı köyler için 2 adet, Aralık ve Karakoyun İlçeleri köyleri için 1’er adet olmak üzere toplam 7 adet projenin uygulaması yapılacaktır. Bu Projelerden 4 tanesinin tamamı
yapılacak olup, geriye kalan 3 adet proje ise tahsis edilen ödenekler doğrultusunda içme suyu depoları ve depolar ile Branşman noktaları arasındaki isale hatları yapılacaktır.2019 yılı içinde yapılacak projelerimizin tamamlanması ile 21 köy ve 2 Mezrada ikamet eden toplam 8393 kişi Ünlendi Barajı içme suyundan faydalanacaktır.
         Geriye kalan içme suyu projelerimizin 3 yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası