Akaryakıt İstasyonları Denetlendi

Tarih : 2019-06-15 / Kategori : Genel Haber

Akaryakıt İstasyonları  Denetlendi

Iğdır İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyet gösteren Akaryakıt ve LPG ikmal istasyonlarında denetimler yapıldı.
 

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet KANYAR, yaptığı açıklamalarda; “Milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun olarak İlimiz hudutları içinde her türlü ölçü ve ölçü aletinin doğru ayarlı ve uluslararası birimler sistemine uygun olarak imalini ve kullanılmasını sağlamak amacıyla Müdürlüğümüz denetim elemanları tarafından 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ile 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu kapsamında denetimler yapılmaktadır. İlimizde bulunan akaryakıt istasyonlarında ve LPG ikmal istasyonlarında EPDK lisanslarının olup olmadığı ve bu istasyonlarda yer alan sayaçların uygun olup olmadığı, doğru ölçüm yapıp yapmadığı, LPG İkmal istasyonlarının sorumlu müdürlerinin bulunup bulunmadığı ve bu müdürlerin belgelerinin uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir.
        Yapılan denetimler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi durumunda gerekli yasal işlemler anında uygulanmaktadır.
Vatandaşlarımızın akaryakıt alırken aldatılmaması; doğru, güvenli ve ulusal standartlarımıza uygun Akaryakıt ve LPG alımlarının temini amacıyla denetimlerimiz devam etmekte ve aralıksız devam ettirilecektir.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası