EVİNİ ŞEHİT VE GAZİ AİLLERİNE BAĞIŞLADI

Tarih : 2019-06-15 / Kategori : Genel Haber

EVİNİ ŞEHİT VE GAZİ AİLLERİNE BAĞIŞLADI

                Iğdır’ın Söğütlü mahallesinde oturan İsmail Yazar (85) isimli şahıs 1 milyon tl değerindeki evini Iğdır Şehit ve Gazi Ailleri Derneği ile Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneğine bağışladı.
              

 618 metrekare üzerinde ev olan bahçeyi uzun zmandır biryerlere bağışlamayı düşündüğünü söyleyen 85 yaşındaki İsmail Yazar”En sonunda bu vatana hizmet eden şehit ve Gazilerimizin Iğdır da yerinin binasının olmadığını gördüm. Ve Şehit ve gazilerimiz faydalansın diye 1 milyon TL değerindeki evimi Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekatına Katılanlar Dayanışma Derneği ile Iğdır Şehit ve gazi ailleri Dayanışma derneğine bağışladım. Tabuyu iki dernek adına geçirdim. Ben ölene kadar bu evde kalcağım ben öldükten sonra evi söksünler altını kendilerine dernek binası olarak dükkân üstünü daire yapsınlar elde edecekleri geşlirleri şehit aillerine ve gazilere versinler. Bu şekilde vasiyet ettim. Evimi kendi rızamla mutlu bir şekilde bu iki derneğe verdim tapusunu çevirdim. Çok mutluyum. Şehitler mutlu olsun .Evime 1 milyon verdiler satmadım. Ben 85 yaşındayım bana para pul değil insanlık lazım “dedi.
            Iğdırlı 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına Katılanlar Dayanışma Derneği başkanı İsmet Tağal’da “İsmail abi mahallemizin insanı evini bir kuruma bağışlamayı düşünüyordu. Dernek binamıza gelip gidiyordu. Kendi kararı ile evini benim dernek ile Şehit ve gazi aillerine bağışlıyacağını söyledi. ve Bağışladı. Kendisine minnattarız. Büyük bir fedakârlık yaptı. Her zaman emrindeyiz. Adını ileride yaptıracağımız binamıza vereceğiz. Derneklerimizin manevi başkanınıdır.”dedi.
            Iğdır Şehit ve Gazi Ailleri Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz’de “Çok memnun olduk büyük bir fedakârlıktır. kendisine teşekkür ediyoruz.Çok mutlu olduk ellerinden öpüyoruz.”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.