Ağrı Birlik Platformundan Rektör Alma’ya Ziyaret

Tarih : 2019-06-17 / Kategori : Eğitim

Ağrı Birlik Platformundan Rektör Alma’ya Ziyaret

       Ağrı’da birçok akademisyen, bürokrat, iş insanı, hukukçu tarafından kurulan Ağrı Birlik Platformu adlı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ziyaret etti.
 

         Ziyarette Ağrı Birlik Platformu Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı İdris Yaşar, İkinci Başkan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Genel Sekreter Cezmi Samuk, Nazan Mehtap Şefkatli, Doç. Dr. Mehmet Teyfur, Mustafa Konyar, ve Suzan Şimşek yer aldı.
        Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da yönetiminde yer aldığı platform, Iğdır Üniversitesinde yapılan çalışmaları yerinde gördü. Üniversitemizi ziyaretlerinin ilk olmadığını söyleyen platform üyeleri, üniversitenin kurulduğu 11 yıllık zaman diliminde Rektör Alma’nın göreve gelmesiyle birlikte önemli çalışmalar yapıldığının altını çizdiler. Ayrıca Birlik üyeleri, Iğdır Üniversitesinin şehre önemli katkılar sunduğunun mesajını da vermeyi ihmal etmediler.
Taştan; ‘Rektörümüz çorak araziden bir şehir yaratmış’
         Iğdır Üniversitesinin çok hızlı geliştiğini belirten Ağrı Birlik Platformu Sivil Toplum Kuruluşu İkinci Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Rektör Alma’nın iki yıl içerisinde önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek, “Ülkemiz için akademisyen ve idari personel ile durmadan gece gündüz çalışan bir üniversiteyle karşılaştık. Bir tek bürokratın bile çalışkanlığıyla çok şeylerin değişebileceğini yerinde gördük. Iğdır Üniversitesi’nin eski hali ile yeni hali arasında dağlar kadar fark var. Rektörümüz çok güzel işlere imza atmış. Adeta çorak bir araziden bir şehir yaratmış. Ağrı Dağının eteğinde böyle güzel bir üniversite artık hiçbir şehre nasip olmayacak” diyerek beğenisini ifade etti.
         Rektör Alma;  ‘Bizler milletin hizmetkârı, devletin emanetçisiyiz’
        Üniversitemize yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise, “Başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. Devletimizin bizlere verdiği bu hizmetkârlık görevini en güzel şekilde yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Onun için gayretle, liyakatle, ehliyetle çaba sarf ediyoruz. Mesai gözetmeden her saat işimizin başındayız. Bizler, milletin hizmetkârı, devletin emanetçisiyiz. Hiçbir makam daimi değildir. Bizler de burada daimi değiliz bunu biliyoruz. Ama bu güzel şehre ve üniversiteye nasıl biraz daha bir şeyler katabiliriz onun hesabını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.