İstanbul Üniversitesi Proje Grubundan Rektör Alma’ya Ziyaret

Tarih : 2019-06-18 / Kategori : Genel Haber

İstanbul Üniversitesi Proje Grubundan Rektör Alma’ya Ziyaret

         İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Zeki Candan’ın Proje Grubu’nu temsilen master öğrencisi Sivan Sunobar, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.
 

          Ziyaret esnasında Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi eğitim-öğretim faaliyetlerindeki son gelişmeler ile birlikte yürütülen ARGE çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sunobar da Candan danışmanlığında lisans, ön lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinden oluşan ve NanoTeam adını verdikleri Proje Grubu olarak gerçekleştirmiş oldukları arge ve inovasyon çalışmaları ve diğer faaliyetler hakkında Rektör Alma’ya açıklamalarda bulundu.
Sunobar, Rektör Alma’ya bilgilendirmede bulundu.
        Bu kapsamda Sunobar, İÜC Orman Fakültesi Kampüsünde yer alan Nanoteknoloji ile Termal Analiz Laboratuvarındaki altyapı imkânlarından bahsetti. Burada nanoteknolojinin orman ürünleri endüstrisindeki uygulamaları, biyomalzemeler, biyotutkal, nanoselüloz esaslı malzemeler, nanobiyokompozit malzemeler geliştirdiklerini; çok çeşitli malzemeler üzerinde termal analizler (DMTA, TMA, TGA, DSC) yaptıklarını ifade etti. Günümüzün en önemli konularından biri olan Endüstri 4.0 konusuna da değinen Sunobar, sanayi odaklı çalışmalar yaptıklarını ve son 10 yılda çok sayıda patent başvurusunda bulunduklarını, bunların da yakın zamanda T.C. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmeye başladığını aktardı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen konferans, proje yarışması, arge-inovasyon yarışması, öğrenci yarışması vb. birçok platformda çok sayıda ödül ve burs kazandıklarını da sözlerine ekledi
       Ziyaret, Sunobar’ın Sayın Rektör Alma’ya plaket vermesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.