ÇETİN TANIK”2 AYDA 8 ÜYEMİZE KEYFİ CEZA VERİLMİŞTİR.”

Tarih : 2019-06-21 / Kategori : Sağlık

ÇETİN TANIK”2 AYDA 8 ÜYEMİZE KEYFİ CEZA VERİLMİŞTİR.”

          Türk Sağlık Sen İl Temsilcisi Çetin Tanık, düzenlediği basın toplantısı ile İl sağlık müdürlüğü ve Özellikle Iğdır Devlet Hastanesinde görev yapan 8 sendika üyelerine 2 ay içinde keyfi sudan bahanelerle ceza verildiğini, bir çoğunun hiç bir sebep yokken servislerinin değiştirildiğini, üzerlerinde psikolojik baskı ve mobing uygulandığını söyledi.
           

         Tanık, yaptığı konuşmada şunları söyledi:”Üyelerimize Baskı Kabul Edilemez”Maalesef sendikamıza üye olan arkadaşlarımıza baskılar yapılarak sendikamızdan istifa ettirilip malum sendikaya üye yaptırılmaya çalışılıyor. İstifa etmeyen üyelerimize ise sudan sebeplerle ceza veriliyor.Yıldırılmaya çalışılıp mobbing uygulanıyor.
                27 Yıldır Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız diyerek çıktığımız yolda hakkın savunucusu olduk. Adaletin hâkim olması için mücadele ettik.  Haksızlığa ve zulme karşı tavır almaktan bir gün bile çekinmedik.
           Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaştırmak adına tüm gücümüzle mücadele ettik.
          Sendikal rekabete her zaman varız dedik ama makamları yandaş sendika için kullananlara, devletin verdiği görevi bizim üyelerimize baskı kurma aracına döndürenlere her zaman karşı çıktık. Bu kişilerle her platformda mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz.
         Son zamanlarda üzülerek görüyoruz ki bazı idareciler işi gücü bırakmışlar Türk sağlık-sen’li çalışanlara sudan bahanelerle ceza verme derdine düşmüşlerdir.
        Disiplin cezalarını ellerine oyuncak ederek bunlar aracılığı ile üyelerimizi üstünde baskı kurmaya çalışmaktadırlar.
        Ceza vermek için bahanede sınır tanımamakta, şiddete uğrayan bir sağlık çalışanına yardım eden onu koruyan arkadaşımıza bile ceza vermekten imtina etmemişlerdir. 
       Cezaların altında hep aynı idarecilerin imzasının olması da bu işe hevesli olup, millete hizmet yerine çalışana eziyet etmeyi görev bilenlerin kim olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
          Sosyal medyada hesaplarımıza yapılan yorumlar üzerinden bile ceza vermeye kalkışıp işi artık hafiyeliğe bile döktüklerinin en önemli kanıtıdır. 
İl disiplin kurulunda bu cezaların iptal edilmesi de verilen cezaların hukukla, adaletle bir ilgisi olmadığının en açık göstergesidir. 
Kısacası artık sabrımız taşmıştır. Tahammülümüz kalmamıştır. İdareciler bu tür işleri bir an önce bırakmalıdır. Devletin onlara verdiği görevleri yerine getirmeli, milleti hizmet etmeli, çalışanların sorunlarını çözmelidirler. 
       Biz sendikal rekabeti her zaman savunuruz ve isteriz ama ayrımcılık ve ayrıcalık gibi kamu çalışma düzeni ve huzurunu bile bozan işlere asla müsamaha göstermeyiz. Buradan açıkça uyarıyoruz. Hiç kimse kraldan çok kralcılık yapmasın, idarecilikle sendikacılığı harmanlamasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. Bunu yapanlar aynı zamanda bu devlete zarar verenlerdir. 
       Açıkça ilan ediyorum ki bu kişiler hakkında Ankara’da dahil olmak üzere ilgili yerlere gerekli şikayetler yapılacaktır. 
      Bunu yapanlar neleri yıkıp bozmaya çalıştıklarına dikkat etmelidirler. Bu dönemde kamuda böyle işlere kalkışarak huzuru bozan ve çalışma barışını zedeleyenlere de fırsat verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarız bu konuda bu tür işlere kalkışanlar hakkında gereği yapılır. Bu kişiler yanlışlarından bir an önce dönmezlerse kendilerini belgeleriyle ifşa edeceğiz.  Devlete bu işi yapanları anlatarak Cumhurbaşkanlığına kadar da ileteceğiz.  Bu konuda gerekli başvuruları da yapmak üzere olduğumuz herkes iyi bilsin. “
     Basın açıklamasına Kamusen il başkanı ve Kamu-sene bağlı sendika başkanları da katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.