ÖĞRETMENLER KENT ORMANINDA ÇAPA YAPTI

Tarih : 2019-06-24 / Kategori : Genel Haber

ÖĞRETMENLER KENT ORMANINDA ÇAPA YAPTI

Okulların tatile girmesiyle birlikte öğretmenlerin başlayan sene sonu seminer çalışmaları devam ediyor. 

         Seminer çalışmaları kapsamında yer alan Doğa konusunu Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Kent ormanında çapa yaprak uygulamalı olarak yaptılar. 
          Okulda görev yapan 56 Öğretmen şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan kent Ormanına giderek hem doğa yürüyüşü yaptılar hem de badem fidanalrının diplerini çapaladılar. 
           Iğdır Orman Müdürü Taner Tazegün öğretmenlere bir konuşma yaparak, Iğdır Türkiye’nin en kurak en az yağış alan illerinden biridir. Iğdır da Orman azdır.Bu bölgede fazla su istemiyen ağaçların başında badem gelir bizde genelde badem ağacına ağırlık veriyoruz.İlk defa olarak geleceğimiz olan çocukları yetiştiren öğretmenlerimiz ormana gelerek fadanlarla ilgileniyorlar bu gururu verici bir olaydır. Hepinizi kutluyorum. Diyerek çapa nasıl yapılır konusunda bilgi vererek ilk çapayı kendisi yapıp öğretmenlere gösterdi. 
          Iğdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Necdet Özer’de,” Arakdaşlar bugünkü seminer konumuz doğa idi bizlerde doğa yürüyüşümüzü yaptık şimdi fidanları çapa yapacağız. Orman Müdürümüz Taner Bey gereken bilgiyi verdi.56 kişi olarak doğa çalışmamızı uygulamalı olarak gerçekleştireceğiz hepinize teşekkür ederim “dedi. 
        Öğretmenlerde seminer çalışmasında yer alan Doğa konusunu burada yaptığımız için mutluyuz. Ağaçları fidanları çapa yapacağız. Sloganımız “Her Ağaç Bir Hayattır.”Ağaçlara hayat verelim ağaç  dikelim” dediler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası