2019 YAZ SPOR OKULARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih : 2019-06-26 / Kategori : Spor

2019 YAZ SPOR OKULARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

          Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları açılışı Kazım Kazımkarabekir Spor Salonunda düzenlenen törenle yapıldı.
16  branşta düzenlenen Yaz Spor Okulları açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 

Atletizm, Badminton, Basketbol,  Yüzme,  Tenis,  Voleybol, Futbol, Güreş,  Hentbol,  Judo,  Masa Tenisi ,   Kicboks, Taekwondo, Bocce , Özel Sporcular , Karate ve Boks branşlarındaki spor okuluna 5 ila 18 yaş arası 16 spor branşında sporcular güçlü Türkiye için yetişecek.
     Açılışta Iğdır  Gençlik  ve Spor İl Müdürü Şerafettin Yiğit  konuşmasının ardından 16  branştaki sporcular her branşın tanıtımını yaptılar.
Iğdır Gençlik  ve Spor İl Müdürü Şerafettin Yiğit  şu konuşmayı gerçekleştirdi.
       “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz yaz spor okulları 16 branşta faaliyet göstermektedir. Ülkemizde ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı göstermiş bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızın sporla tanışmalarının yaz spor okulları ile olduğunu biliyoruz.
         Bundan dolayı il müdürlüğü olarak yaz spor okullarına daha da önem vermekteyiz. Yaz sporlarının en temel amacı çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzat tutmak, onları birer sporcu yapabilmek, sporu  tabana yaymak ve spor kültürünü oluşmasına katkı sağlamak saygılı hoşgörülü bireyler olmalarını sağlamaktır. Özellikle ilköğretim cağındaki çocuklarımızın tatile girdiği  yaz aylarında serbest zamanlarını uzman antrenörlerimiz nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirdikleri için yüzlerce yavrumuza hizmet verebilecek şekilde planlarımızı yapmış bulunmaktayız.
Güçlü Türkiye için okuyan, düşünen, kendini ifade edebilen sporu, sanatı, ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren yenilikçi etik değerlere bağlı öz güveni yüksek ve güçlü gençliğin  yetişmesini sağlamak  için çalışmalarımızı sürekli devam ettirmekteyiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.