Mücahit Özden Hun ve Eşi Şevval Hun’dan Nezaket Ziyareti

Tarih : 2019-06-26 / Kategori : Kültür & Sanat

Mücahit Özden Hun ve Eşi Şevval Hun’dan Nezaket Ziyareti

         Yeşil Iğdır Gazetesinin çok okunan yazarlarından araştırmacı yazar Mücahit Özden Hun ve Eşi Şevval Hun Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret ettiler. 

          Iğdır tarihi ile ilgili kaleme aldığı kitapları ve makaleleri ile okuyucuların takdirini toplayan ve aralıksız olarak yazılarını devam ettiren Mücahit Özden Hun ve eşi Şevval Hun, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetelerinin Sahibi ve yöneticisi Cabbar Şıktaş’ı makamında ziyaret ederek hasbihal ettiler. 

          Iğdır’ın değerli büyüklerinden Merhum Mecit Hun Iğdır’a ilk matbaa baskı makinasını  kazandırmıştı. Daha sonra bu baskı makinası Şıktaş ailesine devredildi. Yaklaşım 70 yılın üzerinde bir tarihi bulunan baskı makinası tam 65 yıldır Yeşil Iğdır gazetesinde muhafaza edilmektedir. Babası tarafından Iğdır’a getirilen makine önünde fotoğraf çektiren Hun: “Bu makine 70 yıl önce Iğdır’a medeniyet olarak, kültür olarak, aydınlık olarak ışık tutmuştur. Merhum babam ve sonrasında 65 yıldır uzun bir solukla bu misyonu sürdüren sizleri kutluyorum. Zorlukları çok iyi biliyorum. Bunu başarabilmek çok kolayda değildir. Ümit ediyorum ki sizden sonra ki nesillerde bu kutlu görevi layıkıyla devam ettirirler.” Dedi. 

        Nazik ziyaretlerinden ötürü Cabbar Şktaş’ta konuklara teşekkür etti. 

 

Foto Galeri
Mücahit Özden Hun ve Eşi Şevval Hun’dan Nezaket Ziyareti Mücahit Özden Hun ve Eşi Şevval Hun’dan Nezaket Ziyareti Mücahit Özden Hun ve Eşi Şevval Hun’dan Nezaket Ziyareti

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.