Kaymakam Kamil GÜZEL’den Genç Çiftçiye Ziyaret

Tarih : 2019-07-09 / Kategori : Genel Haber

Kaymakam Kamil GÜZEL’den Genç Çiftçiye Ziyaret

          Karakoyunlu ilçe Kaymakamı Kamil GÜZEL, İlçemizde Kendi Serasını Kurup Domates üretimi yapan genç Çiftçi Murat Ali Kol 'un Serasını gezdi.
 

           Karakoyunlu ilçe Kaymakamı Kamil GÜZEL, Karakoyunlu ilçesinde oturan Murat Ali Kol “Genç  Çiftçi projesi”nden faydalanarak serada ektiği domatesleri  bir ay öncesinden yetiştirerek piyasaya sürdü. Bu çalışma diğer genç çiftçilerimize de örnek olur inşallah bizde genç çiftçimizi ziyaret ederek sera alanında incelemelerde bulunduk. Kendisini azmi ve başarısından dolayı tebrik ediyor bol kazançlar diliyorum.”şeklinde konuştu.
             Sera hakkında bilgi veren Genç Çiftçi Murat Ali Kol,  “Devletimizin verdiği Genç Çiftçi projesine başvurdum. Ve hibe almaya hak kazandım Kendime bir iş kurdum.. Bende sera kurup domates ekmeye karar verdim. Erken ürün almak için yerli halktan 30-40 gün önce ekim yaptım. Yerli üretimdn 35-40 gün önce erken ürün aldı. 30- 40 ton ürün bekliyorum. %70  kar bekliyorum. Kaymakamlığımıza, Tarım müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İlk yerli ürün olduğu için vatandaş büyük ilgi gösteriyor. Karlı iş.”dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası