Vicdan sömürücü Dilenciler iş başında

Tarih : 2019-07-10 / Kategori : Genel Haber

Vicdan sömürücü  Dilenciler iş başında

         Iğdır’da dilencilik yapan kişi sayısında artış yaşanıyor. Vatandaşlar, her sokak başında 50 Metrede bir dilenci ile karşılaşmaktan şikâyetçi. 
Iğdır’da son günlerde dilenci sayısında büyük bir artış olduğunu belirten vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdılar.
 

          Dilencilerin, Gerek sokak başlarında iş yeri önlerinde gerekse kapı kapı dolaşarak toplumun dini hassasiyetini suiistimal ettiğini vurgulayan vatandaşlar, bu soruna çözüm bulunmasını bekliyor.
           Cadde kenarlarında oturarak veya ev ile iş yerlerini kapı kapı dolaşarak dilencilik yapanların vatandaşları, rahatsız ettiğine dikkat çeken vatandaşlar: 
          “Dilenci sorununa bir çözüm bulması gerekiyor. Özellikle Atatürk Caddesi üzerinde sıraya dizilen dilenciler kadrolu memur gibi sabah akşam mesai gözetmeksizin çalışıyorlar. Buna birilerinin dur demesi lazım. Dilenciler gerçek fakirin ve yoksulun adını kullanarak hak etmedikleri paraları topluyorlar. Bu insanların yüzünden gerçek fakir yardımlardan istifade edemiyor. Bunların çoğu, komşu illerden gelen kişiler. Bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyoruz. Bu istismarcılar dilenmiyor, vatandaşı sömürüyor. İlgilileri bu duruma müdahale etmeye davet ediyoruz” dediler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.