Şehitler Ziyaret Edildi, Şehitliğe Çelenk Bırakıldı

Tarih : 2019-07-15 / Kategori : Gündem

Şehitler Ziyaret Edildi, Şehitliğe Çelenk Bırakıldı

        15 Temmuz hanin darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde bir dize etkinlikler düzenlendi. Iğdır Asri mezarlıkta kabri bulunan vatan şehitleri teker teker ziyaret edilerek Fatiha okundu, Yenilenen Şehit Mehmet Çavuş anıtına çelenk konularak Kur’an okundu. 

         15 Temmuz gecesi ülkemizde darbe yapmak isteyen ve vatan evlatlarını şehit eden hain FETÖ kalkışmasının 3. Yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

         Iğdır Valiliği tarafından organize edilen program kapsamında Pazar günü kent ormanında fidan dikimi ve yürüyüş yapıldı.  Pazartesi günü ise Iğdır şehir mezarlığında bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek Fatiha okundu.  Daha sonra Merkez cami ve Hacı Hacer camilerinde şehitlerin ruhuna Kur’an okundu. Öğlen sonrası ise yeniden restore edilen  Şehit Mehmet Çavuş anıtına çelenk konuldu ve Şehitlerin ruhuna Kur’an okundu. 
Şehit Mehmet Çavuş anıtında kısa bir konuşma yapan Iğdır Vali Enver Ünlü, “şehitleri rahmet ve minnetle andığını” belirti. 

        Tören akşam 19.30’da Vali yolundan başlayacak olan yürüyüşle devam edecek ve Valilik önünde kurulan platformda devam edecek. Burada kurulu ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 ilde canlı yayınlanacak olan konuşmasını yapacak ve etkinlik gece geç saatlere kadar devam edecektir. 

 

Foto Galeri
Şehitler Ziyaret Edildi, Şehitliğe Çelenk Bırakıldı Şehitler Ziyaret Edildi, Şehitliğe Çelenk Bırakıldı Şehitler Ziyaret Edildi, Şehitliğe Çelenk Bırakıldı Şehitler Ziyaret Edildi, Şehitliğe Çelenk Bırakıldı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.