15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidan Dikimi ve Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Tarih : 2019-07-15 / Kategori : Genel Haber

15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidan Dikimi ve Doğa Yürüyüşü Yapıldı

         Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olan Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin anısına 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına fidan dikildi ve akabinde doğa yürüyüşü yapıldı.
 

          Programa Vali  Enver Ünlü; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcısı Yunus Koç, Vali Yardımcısı Halit Benek, AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, kurum müdürleri, protokol üyeleri, STK Temsilcileri, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.
         Vali Ünlü, çocuklarımızla birlikte dikilen fidanlara can suyu verdikten sonra Iğdırlı hemşehrilerimizle birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
         Yürüyüşün ardından şehitlerimiz için bolca dua edildi.
         Kahraman ecdadımızın Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhunun 15 Temmuz Gecesinde de sergilendiğini ifade eden Vali Ünlü, ''Aziz Milletimiz; 15 Temmuz gecesinde 7’den 70’e, kadınından erkeğine, siyasi düşüncesi, etnik yapısı, inancı ne olursa olsun, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara koşarak Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize var gücüyle sahip çıkmıştır. Milletimizin kahraman evlatları bu elim gecede hainlerin zapt ettikleri tankların önünde durmuş, uçak ve helikopterlerden yağdırılan bomba ve kurşunlara bedenini siper etmiş, tarihe altın harflerle geçen destansı bir mücadele ile bu hainlere geçit vermemiştir. Bugüne kadar kardeşliğini, vatanını, demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan Aziz Milletimiz, bundan sonra da gerçekleşebilecek saldırılara aynı kararlılıkla karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi başta olmak üzere ülkemizin aydınlık geleceği uğruna, vatan aşkıyla canını hiçe sayan şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının onların bize emaneti olduğu gerçeğinden hareketle daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyorum.'' şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası