İLİMİZDE DENEME EKİMİ YAPILAN PATATES HASAT EDİLDİ

Tarih : 2019-07-18 / Kategori : Genel Haber

İLİMİZDE DENEME EKİMİ  YAPILAN PATATES HASAT EDİLDİ

          İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün demonstrasyon çalışmaları kapsamında patates yetiştiriciliği projesi ile İl Özel İdare kaynaklı %50 hibeyle alınarak çiftçilerimize dağıtımı yapılan patates tohumlarının ekimi mart ayının ikinci haftasında erkenci ürün olarak yapılmıştı. 
           

         Hibe desteğinin alımından, ekimi, gelişme ve hasat dönemine kadar her aşamasında İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan YOLCU’nun tarlalarda takibini yaptığı patates İlimiz için alternatif bir ürün olarak çiftçilerimize gelir sağlayacaktır. İl Müdürü Özkan YOLCU; “Hasat yapmakta olan bütün çiftçilerimize bereketli kazançlar dileyerek, patates ekimi ve hasadı için gerekli alet ve ekipmanların elde edilerek kullanılması ile çiftçilerimizin büyük kazançlar elde edeceği” vurgusunu yaptı.
           İlimiz Melekli Beldesinde düzenlenen Tarla Günü etkinliği ile çiftçi Sahip Coşar’ın tarlasında patates hasadı yapıldı. Tarla Günü etkinliği; İl Müdür Vekili Aziz Durak, Şube Müdürü Kürşat TÜRKELİ, Teknik Personelleri ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası